Κουμ-Καν 40 Παιχνίδι

Κατέβασμα τώρα

Η θέση του Κουμ-Καν 40 στην οικογένεια παιχνιδιών Ράμι

Το Κουμ-Καν 40 αποτελεί ένα πολύ ισχυρό μέλος της οικογένειας Ράμι. Είναι ευρέως διαδεδομένο στο Ηνωμένο Βασίλειο και συχνά παίζεται σε λέσχες. Το Κουμ-Καν φέρεται ως απόγονος ενός αρχαίου κινέζικου παιχνιδιού, του ματζόνγκ (mahjong ή mai jiang) το οποίο διέδωσαν ξένοι έμποροι στον υπόλοιπο κόσμο. Σήμερα είναι ένα άκρως διάσημο είδος online παιχνιδιού που απαιτεί σύνθετη σκέψη, επιδεξιότητα και τακτική.

Τι είναι το Κουμ-Καν 40

Το Κουμ-Καν 40 βασίζεται στη γνωστή τεχνική των παιχνιδιών του Ράμι. Παίζεται από 2 έως 4 παίκτες, και η παρτίδα κινείται με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Στόχος του παιχνιδιού είναι να ξεφορτωθείτε τα φύλλα που έχετε στο χέρι πριν από τους αντιπάλους σας. Για να το πετύχετε, πρέπει να συνδυάσετε (να κάνετε meld) τα φύλλα του χεριού σας σε σετ και σειρές, στη συνέχεια να τα κατεβάσετε στο τραπέζι και να πετάξετε το τελευταίο σας φύλλο στη στοίβα απόρριψης.

Πώς μπορείτε να κάνετε meld; Με δύο τρόπους: φτιάχνοντας σετ ή σειρές. Μια σειρά αποτελείται από τουλάχιστον 3 συνεχόμενα φύλλα ίδιου χρώματος. Ένα σετ αποτελείται από 3-4 φύλλα ίδιας αξίας, αλλά διαφορετικού χρώματος. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι και τα δύο είδη συνδυασμών (meld) οφείλουν να αποτελούνται από τουλάχιστον 3 φύλλα για να θεωρούνται έγκυρα.

Το παιχνίδι ξεκινά με ένα σύντομο γύρο, όπου όλοι οι παίκτες τραβούν από ένα φύλλο για να καθοριστεί η σειρά με την οποία θα παίξουν. Όταν έρχεται η σειρά του κάθε παίκτη, εκείνος/η πρέπει να πραγματοποιήσει τουλάχιστον 2 βασικές κινήσεις. Να τραβήξει ένα φύλλο – είτε από τη στοίβα αποθέματος (κλειστά φύλλα) είτε από τη στοίβα απόρριψης (ανοικτά φύλλα). Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κουμ-Καν 40, όταν ένας παίκτης τραβά φύλλο από τη στοίβα απόρριψης, πρέπει να το συνδυάσει σε σετ ή σε σειρά και να το κατεβάσει στο τραπέζι πριν ολοκληρώσει τις κινήσεις του. Ως τελευταία του κίνηση ο παίκτης θα πετάξει ένα φύλλο στη στοίβα απόρριψης. Κατεβάζοντας melds στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της παρτίδας, οι παίκτες μειώνουν τον κίνδυνο να επιβαρυνθούν τους βαθμούς όλων τους των φύλλων εάν ένας αντίπαλος καταφέρει να κλείσει πρώτος. Αυτή η τακτική είναι σημαντική όταν κανείς συμμετέχει σε παρτίδες πολλών γύρων (δηλαδή σε τουρνουά), είτε ενός, είτε πολλών τραπεζιών.

Διαβάστε την ενότητά μας με τίτλο υποδείξεις και στρατηγική Κουμ-Καν 40, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σημασία και τον τρόπο σκέψης πίσω από κάθε κίνηση σε μια παρτίδα Κουμ-Καν 40.