Στρατηγική Κουμ-Καν 40

Κατέβασμα τώρα

Πώς να ακονίσετε την στρατηγική σας στο Κουμ-Καν 40

Στο Κουμ-Καν 40 απαιτείται λεπτομέρεια στη στρατηγική και κάθε κίνηση μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Το παιχνίδι χρειάζεται ικανότητα, μεθοδικότητα και λίγη τύχη – αν και μακροπρόθεσμα εκείνος που κερδίζει είναι πάντοτε ο επιδέξιος παίκτης. Το παιχνίδι είναι άκρως δυναμικό, επομένως κάθε κίνηση των παικτών μπορεί να οδηγήσει σε πολλά και διάφορα αποτελέσματα. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες υποδείξεις (δεν εμφανίζονται με σειρά προτεραιότητας) για να αναθεωρήσετε και να βελτιστοποιήσετε το επίπεδο σας, αλλά και για να μπορείτε να αναλύετε σε βάθος την κάθε παρτίδα.

Τράβηγμα – Μία βασική κίνηση σε κάθε παρτίδα Κουμ-Καν 40 είναι το τράβηγμα και αυτή η υπόδειξη θα σας μάθει τι χρειάζεται να προσέξετε. Στην αρχή της σειράς του ο κάθε παίκτης πρέπει να τραβήξει ένα φύλλο. Ο παίκτης έρχεται αντιμέτωπος με δύο επιλογές: μπορεί να τραβήξει ένα φύλλο από τη στοίβα αποθέματος (κλειστά φύλλα) ή από τη στοίβα απόρριψης (ανοικτά φύλλα). Στην αρχή κάθε γύρου, είναι καλύτερα να τραβήξετε από τα κλειστά φύλλα, κι έτσι οι άλλοι παίκτες δεν θα μπορέσουν να δουν ποιο φύλλο σηκώσατε, και είναι συνεπώς, πιο δύσκολο για εκείνους να μάθουν τι φύλλα προσπαθείτε να συγκεντρώσετε.

Απόρριψη – Μία ακόμη βασική κίνηση στην παρτίδα είναι η απόρριψη ενός φύλλου στο τέλος της σειράς σας. Προσπαθήστε να δείτε εάν μπορείτε να πετάξετε φύλλα που θα μπερδέψουν τους αντιπάλους σας και θα τους κάνουν να σας πετάξουν τα φύλλα που σας είναι απαραίτητα.

Συγκέντρωση – Σε κάθε παρτίδα ράμι (είτε στο διαδίκτυο είτε εκτός) πρέπει να βρίσκεστε διαρκώς σε εγρήγορση. Δώστε προσοχή στα φύλλα που πετούν οι αντίπαλοι στη στοίβα απόρριψης, στα φύλλα που διαλέγουν να τραβήξουν από αυτή, και μερικές φορές πόση ώρα τους παίρνει να αποφασίσουν από πού να τραβήξουν φύλλο. Έτσι θα πάρετε μια ιδέα για το τι μπορεί να σκέφτονται. Ένας συγκεντρωμένος παίκτης απολαμβάνει το πλεονέκτημα του να γνωρίζει περισσότερα σχετικά με τα φύλλα των αντιπάλων του, και μπορεί να ζυγίζει καλύτερα την κατάσταση. Για παράδειγμα, σε ένα προχωρημένο στάδιο της παρτίδας, μπορεί να δείτε έναν αντίπαλο να επιλέγει να σηκώσει για 5η φορά ένα φύλλο από τη στοίβα απόρριψης. Είναι πολύ πιθανό αυτός ο παίκτης να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία του συνδυασμού των φύλλων του, και να ετοιμάζεται να κλείσει μόλις έρθει η σειρά του. Τώρα ίσως είναι μια καλή στιγμή για να κατεβάσετε τους δικούς σας συνδυασμούς για να αποφύγετε να σας πιάσουν με πολλά φύλλα. Όμως να είστε προσεκτικοί, εφόσον πολλοί παίκτες χρησιμοποιούν αυτή την κίνηση για να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους, και να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι είναι έτοιμοι να κλείσουν, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι … με άλλα λόγια, έχει σημασία να «διαβάζετε» καλά τον αντίπαλο !

Στοίβα απόρριψης – Όπως έχουμε ήδη αναφέρει – η στοίβα απόρριψης είναι το σημείο στο οποίο μπορείτε να δείτε ποια φύλλα έχουν πετάξει ή επέλεξαν να σηκώσουν οι άλλοι παίκτες. Παρατηρήστε καλά ποια φύλλα πέφτουν στη στοίβα απόρριψης, και θα ξέρετε για ποια χαρτιά να μην περιμένετε, τουλάχιστο μέχρι το επόμενο μοίρασμα. Παρατηρήστε τι κάνει ο επόμενος αντίπαλος όταν πετάξετε ένα συγκεκριμένο φύλλο. Θα καταλάβετε ποια φύλλα δεν χρειάζεται και θα γνωρίζετε τι να πετάξετε με ασφάλεια την επόμενη φορά.

Το τέλος της παρτίδας – Εάν σκοπεύετε να κάνετε Κομπλάν – δηλαδή να κατεβάσετε όλους σας τους συνδυασμούς με τη μία – πρέπει να είστε υπέρ του δέοντος σίγουροι, αλλιώς μπορεί χρεωθείτε με όλους τους βαθμούς και να εισπράξετε πολλούς επιπλέον βαθμούς τιμωρίας. Παρακολουθήστε τι κάνουν οι υπόλοιποι και υπολογίστε τους κινδύνους, κάποιες φορές το σωστό είναι να περιμένετε για μια καλύτερη ευκαιρία.

Αυτές οι υποδείξεις και οι τεχνικές δεν είναι υποχρεωτικοί κανόνες, αλλά μπορούν να δώσουν πολλά αβαντάζ σε κάθε παίκτη ενάντια στους αντιπάλους του.

Εγγραφείτε σήμερα κιόλας στη RummyRoyal και παίξτε τα αγαπημένα σας παιχνίδια Ράμι, βελτιώστε τη στρατηγική σας και απολαύστε κέρδη!