Κανάστα Παιχνίδι

Κατέβασμα τώρα

Η ιστορία του παιχνιδιού της Κανάστα

Διαφορετική από τα υπόλοιπα παιχνίδια Ράμι, των οποίων δεν γνωρίζουμε την ακριβή προέλευση, η ιστορία της Κανάστα είναι γνωστή. Το παιχνίδι γεννήθηκε στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης το 1939. Από εκεί, εξαπλώθηκε στην Αργεντινή, στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατόπιν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στις ΗΠΑ γεννήθηκε μια καινούρια εκδοχή του παιχνιδιού, που έγινε γνωστή ως Κλασσική Κανάστα. Με τα χρόνια οι παίκτες συνέχισαν να εξελίσσουν αυτή την παραλλαγή του δημοφιλούς παιχνιδιού, αλλά και το παιχνίδι που γνωρίζουμε σήμερα, η Σύγχρονη Κανάστα που δημιουργήθηκε από τους Νότιο Αμερικανούς παίκτες.

Τι είναι η Κανάστα;

Η Κανάστα είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται στις αρχές του Κλασσικού Ράμι. Παίζεται από 2 έως 6 παίκτες, και συνήθως παίζεται σε ζευγάρια. Στόχος του παιχνιδιού είναι να συγκεντρώσετε το υψηλότερο σκορ βαθμολογίας και να είστε το πρώτο ζευγάρι που θα φτάσει τους 8500 πόντους.

Συγκεντρώνετε βαθμούς ανάλογα με τον αριθμό των melds (συνδυασμών) που έχετε σχηματίσει, τον αριθμό των μη ολοκληρωμένων σας melds, το πόσα 3άρια έχετε συλλέξει, και την αξία των φύλλων που έχουν απομείνει στο χέρι σας στο τέλος του γύρου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα βαθμολογίας της Κανάστα, επισκεφθείτε τη σελίδα με τους κανόνες.

Το παιχνίδι της Κανάστα αποτελείται από γύρους στους οποίους κάθε παίκτης παίζει με τη σειρά του. Όπως και στα περισσότερα παιχνίδια Ράμι, και στην Κανάστα πραγματοποιούνται 2 βασικές κινήσεις, το τράβηγμα ενός φύλλου, και το πέταγμα ενός άλλου. Φύλλο μπορείτε να τραβήξετε από τη στοίβα αποθέματος ή από τη στοίβα απόρριψης. Εάν ένας παίκτης επιλέξει να τραβήξει φύλλο από τη στοίβα απόρριψης, τότε αμέσως πρέπει να το χρησιμοποιήσει για να σχηματίσει ένα έγκυρο meld. Επιπλέον, ο παίκτης που θα τραβήξει από τη στοίβα απόρριψης, πρέπει να πάρει επάνω του όλα τα φύλλα που περιέχει, συν το φύλλο που διάλεξε.

Ανάμεσα στο τράβηγμα και την απόρριψη ενός φύλλου, ένας παίκτης μπορεί να κατεβάσει τα melds του στο τραπέζι. Ένα έγκυρο meld περιλαμβάνει τουλάχιστον 3 φύλλα. Ένα ολοκληρωμένο (πλήρες) meld περιλαμβάνει 7 φύλλα και ονομάζεται «Κανάστα».

Στο παιχνίδια αυτό του ράμι, υπάρχουν «καθαρά Φύλλα» (όλα τα φύλλα εκτός από τα 2άρια, τα 3άρια και τα μπαλαντέρ ή τζόκερ), « βρώμικα φύλλα ή αλλιώς μπαλαντέρ» (τα 2άρια και τα τζόκερ) και τα 3άρια που συλλέγετε κατά τη διάρκεια της παρτίδας. Μια καθαρή Κανάστα περιέχει 7 καθαρά φύλλα. Μια βρώμικη Κανάστα περιέχει μόνο 2άρια και τζόκερ, ενώ μία μικτή Κανάστα περιέχει και καθαρά και βρώμικα φύλλα.

Το παιχνίδι τελειώνει όταν ένας παίκτης έχει συνδυάσει όλα του τα φύλλα, ή όταν εξαντληθεί η στοίβα αποθέματος. Στο τέλος του γύρου υπολογίζονται οι βαθμολογίες των παικτών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα βαθμολογίας, τα μπόνους και τους βαθμούς τιμωρίας, επισκεφτείτε τη σελίδα με τους κανόνες του παιχνιδιού.

Διαβάστε τη σελίδα με τις υποδείξεις και στρατηγική κανάστα και μάθετε πώς μπορείτε να γίνετε καλύτεροι στην Κανάστα παίζοντας τα online παιχνίδια μας!