Πώς να παίξετε Κανάστα

Πώς να παίξετε Κανάστα

επίδειξης του Κανάστα

Πώς να παίξετε Κανάστα

Η Κανάστα είναι ένα σύνθετο παιχνίδι που χρειάζεται συνεργασία και στρατηγική σε κάθε κίνηση. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές του δημοφιλούς αυτού παιχνιδιού, ανάμεσά τους και η Αμερικάνικη Κανάστα.

Το παιχνίδι της Κανάστα

Η Κανάστα παίζεται από 2 έως 6 παίκτες. Εάν υπάρχει ζυγός αριθμός παικτών, παίζεται και σε ζευγάρια.
Παίζεται με 2 τράπουλες και τα μπαλαντέρ τους (συνολικά, 108 φύλλα).
Στην αρχή του παιχνιδιού κατεβαίνουν 7 φύλλα (σε στοίβες των 3 και των 4) και παραμένουν κλειστά.
Μοιράζονται 13 φύλλα σε κάθε παίκτη για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Εάν ένας παίκτης έχει 3άρια στο χέρι του, πρέπει να τα κατεβάσει σε μια στοίβα που θα χρησιμοποιηθεί σε όλο το παιχνίδι για να συγκεντρώνει ομάδες των τριαριών.
Στόχος του παιχνιδιού είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα συγκεντρώσει 8500 πόντους, ή την υψηλότερη βαθμολογία.
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι παίκτες πρέπει να σχηματίσουν σετ (ομάδες) με τα φύλλα του χεριού τους. Ένα σετ πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 3 φύλλα. Μια Κανάστα περιέχει 7 φύλλα.
Όλα τα φύλλα εκτός από τα 2άρια, τα 3άρια και τα τζόκερ, ονομάζονται Καθαρά φύλλα. Τα υπόλοιπα ονομάζονται Βρώμικα και μπορούν να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε καθαρό φύλλο στις Κανάστες ως μπαλαντέρ.
Μια Καθαρή Κανάστα περιέχει μόνο καθαρά φύλλα. Μια μικτή κανάστα περιέχει και καθαρά και μπαλαντέρ, ενώ μια Βρώμικη περιέχει μόνο 2άρια και τζόκερ.
Όταν έρχεται η σειρά του, ο κάθε παίκτης τραβά ένα φύλλο και απορρίπτει ένα άλλο. Μπορεί να τραβήξει φύλλο είτε από τη στοίβα αποθέματος, είτε από τη στοίβα απόρριψης. Εάν ο παίκτης διαλέξει το δεύτερο, πρέπει να πάρει και όλα τα υπόλοιπα φύλλα που περιέχει η στοίβα απόρριψης.
Ένας παίκτης μπορεί να κάνει ακόμη μία κίνηση στη σειρά του, να συνδυάσει και να κατεβάσει melds(ομάδες φύλλων) στο τραπέζι. Για να κατεβάσετε φύλλα πρέπει να πληροίτε τις εξής προϋποθέσεις (1) η αξία των φύλλων σας πρέπει να συγκεντρώνει το ελάχιστο όριο πόντων. (2) ένας παίκτης κάνει καθαρή κανάστα μόνο με απλά φύλλα. (3) να έχετε ιδιαίτερα φύλλα για ιδιαίτερης αξίας χέρι. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να παίξετε online Κανάστα, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ενότητα με τους κανόνες της Κανάστα στην ιστοσελίδα μας.
Το παιχνίδι τελειώνει όταν εξαντληθεί η στοίβα απόρριψης και όταν ένας από τους παίκτες έχει καταφέρει να ξεφορτωθεί όλα τα φύλλα του χεριού του.
Στο τέλος του παιχνιδιού υπολογίζεται η βαθμολογία για κάθε παίκτη. Το σκορ επηρεάζεται από το πόσες Κανάστες θα σχηματίσετε, από τα πόσα τριάρια έχετε στο χέρι, από το πόσες κανάστες δεν ολοκληρώθηκαν και ασφαλώς, από τα φύλλα που σας έχουν απομείνει.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα βαθμολογίας επισκεφτείτε την ενότητα με τους Κανόνες της Κανάστα.

Αυτοί είναι οι βασικοί όροι και κανόνες της Κανάστα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κανονισμούς του παιχνιδιού, να διαβάσετε συμβουλές και στρατηγική, αλλά και ό,τι θα χρειαστεί κάθε νέος παίκτης σε όλα μας τα παιχνίδια Ράμι.

Για να μάθετε να παίζετε παραλλαγές της Κανάστα παρακολουθήσετε με ένα μόνο κλικ, τον εκπαιδευτικό μας οδηγό και το βίντεο επίδειξης του παιχνιδιού.