Στρατηγική Κανάστα

Κατέβασμα τώρα

Υποδείξεις και Στρατηγική Κανάστα

Το παιχνίδι της Κανάστα είναι σχετικά σύνθετο και απαιτεί συνεργασία μεταξύ συμπαικτών, στρατηγική, συγκέντρωση, εγρήγορση και κριτική ικανότητα ανά πάσα στιγμή εάν θέλετε να κερδίσετε. Το βαθμολογικό σύστημα μπορεί να είναι αρκετά αυστηρό, και μερικές φορές η είσπραξη μπόνους και η είσπραξη ποινής βρίσκονται πολύ κοντά, σε βαθμό που ακόμη και ένα φύλλο να μπορεί να καθορίσει το σκορ της ομάδας.

Για να αποφύγετε να εισπράξετε βαθμούς τιμωρίας διαβάστε με προσοχή τις βασικές μας υποδείξεις στρατηγικής Κανάστα που θα βοηθήσουν εσάς και την ομάδα σας να κερδίσετε το παιχνίδι.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Κανάστα, μία ομάδα που δεν έχει δημιουργήσει τουλάχιστον μία Κανάστα, θα λάβει βαθμούς τιμωρίας στο τέλος της παρτίδας, και πολύ πιθανό να μη λάβει και καθόλου βαθμούς για το χέρι της. Για να αποφύγετε αυτή την κατάσταση, προτείνουμε να προσπαθήσει να σχηματίσει τουλάχιστον μία Κανάστα από την αρχή του παιχνιδιού, και κατόπιν μπορούν να επιχειρήσουν το σχηματισμό πιο σύνθετων ομάδων.

Υπάρχουν σετ με ιδιαίτερη αξία που επιβραβεύουν τις ομάδες με σημαντικά μπόνους πόντων. Ένα παράδειγμα είναι η κανάστα με 7άρια ή με άσσους. Οι ομάδες θα προσπαθήσουν να σχηματίσουν αυτές τις κανάστες και να μη τις απορρίψουν. Εδώ πρέπει να αποφασίσετε ποια φύλλα θα πετάξετε. Προς το τέλος του παιχνιδιού καλό θα είναι να ξεφορτωθείτε όσα περισσότερα 7άρια και άσσους μπορείτε, γιατί θα σας φέρουν βαθμούς ποινής. Πιθανό οι παίκτες που δεν έχουν σχηματίσει τέτοιου είδους melds να προσπαθήσουν να ξεφορτωθούν τα φύλλα αυτά. Αυτή είναι ίσως μια καλή ευκαιρία για την αντίπαλη ομάδα που έχει 7άρια ή άσσους στα χέρια να προσπαθήσει να μαζέψει τα φύλλα που πετούν οι αντίπαλοί τους για να σχηματίσουν Κανάστα. Σημείωση- αυτή η κίνηση είναι επικίνδυνη όσο πλησιάζετε στο τέλος, εφόσον μπορεί να σας δώσει βαθμούς τιμωρίας ή σημαντικό μπόνους, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι δίνετε προσοχή στα φύλλα που απορρίπτονται.

Μια ιδιαίτερη Κανάστα επιβραβεύει τον ιδιοκτήτη της με ιδιαίτερο μπόνους, όπως πχ, μια βρώμικη κανάστα (2άρια και τζόκερ με οποιονδήποτε συνδυασμό). Μια ομάδα που επιθυμεί να σχηματίσει μια τέτοια Κανάστα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα φύλλα του χεριού μέχρι να επιτύχει τη βρώμικη κανάστα. Και εδώ πρέπει να είστε προσεκτικοί. Σε περίπτωση που το αρχικό κόψιμο φέρει στην ομάδα σας μεγάλο αριθμό μπαλαντέρ αυτή είναι η κίνηση που πρέπει να κάνετε. Από την άλλη, εάν μια ομάδα έχει πολλές μη ολοκληρωμένες κανάστες πρέπει να χρησιμοποιήσει τα μπαλαντέρ φύλλα του ράμι για να σχηματίσει όσο πιο πολλές μικτές κανάστες μπορεί.

Στην αρχή του κάθε γύρου, ο παίκτης έχει 2 επιλογές – να τραβήξει ένα φύλλο από τη στοίβα αποθέματος ή από τη στοίβα απόρριψης. Στη δεύτερη περίπτωση ο παίκτης θα πρέπει να «φορτωθεί» και τα φύλλα όλης της στοίβας. Αν και ο κύριος στόχος του παίκτη είναι να ξεφορτωθεί όλα του τα φύλλα, υπάρχει μια πιθανότητα στη στοίβα να βρίσκονται αρκετά φύλλα που να μπορούν να του χρησιμεύσουν και να ανατρέψουν το παιχνίδι. Είναι λοιπόν σημαντικό να προσέχετε τα φύλλα που απορρίπτονται.

Η τελευταία μας συμβουλή έχει να κάνει με τη βασική ιδέα πίσω από κάθε στρατηγική και απόφαση στο παιχνίδι. Η συγκέντρωση είναι το παν. Η Κανάστα είναι ένα δυναμικό παιχνίδι, και όπως πολλά άλλα παιχνίδια ράμι, π.χ. σαν την μπιρίμπα, ο ρυθμός αλλάζει από σειρά σε σειρά και το παιχνίδι ανατρέπεται σε δευτερόλεπτα. Μη ρισκάρετε διαρκώς, συνεργαστείτε με τον/την συμπαίκτη σας για να σας βοηθήσει να συγκεντρώσετε το μεγαλύτερο ποσοστό βαθμών που μπορείτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα !

Εδώ σημειώστε ότι αυτές είναι μερικές μόνο συμβουλές της στρατηγικής για Κανάστα. Ακολουθήστε όποιες από αυτές τις υποδείξεις στρατηγικής ενώ παίζετε online Κανάστα και ίσως κερδίσετε άμεσα!