Τζιν Ράμι Παιχνίδι

Κατέβασμα τώρα

Παίξτε Τζιν Ράμι

Το Τζιν Ράμι είναι ένα από τα πιο γνωστά παιχνίδια με τράπουλα στον κόσμο. Όταν αναφερόμαστε στα Ράμι, αναφερόμαστε σε μια ομάδα παιχνιδιών, το καθένα από τα οποία είναι μια διαφορετική εκδοχή ή παραλλαγή του Κλασσικού Ράμι. Το Κουμ-Καν 51 και το Ράμι 500 είναι δύο από αυτές τις παραλλαγές.

Οι διαφορές ανάμεσα στο Κλασσικό Ράμι και το Τζιν Ράμι δεν είναι πολλές. Ουσιαστικά τα παιχνίδια είναι όμοια, αν εξαιρέσουμε τον τρόπο με τον οποίο τελειώνει το καθένα. Το Τζιν Ράμι είναι σχεδιασμένο για ομάδες 2-4 παικτών, και στόχος του παιχνιδιού είναι ο εξής: ο παίκτης πρέπει να σχηματίσει συνδυασμούς (melds) φύλλων, και να έχει τη χαμηλότερη βαθμολογία σε βαθμούς τιμωρίας όταν τελειώσει το παιχνίδι. Το κάθε meld μπορεί να είναι μια ακολουθία συνεχόμενων φύλλων ίδιου χρώματος (σειρά) ή ένας συνδυασμός φύλλων ίδιας αξίας και διαφορετικού χρώματος(σετ). Ένα meld πρέπει να αποτελείται το λιγότερο από τρία φύλλα.

Ο παίκτης μπορεί να σχηματίσει melds σε κάθε γύρο. Κάθε παίκτης τραβά ένα φύλλο από την τράπουλα (τα φύλλα εδώ είναι κλειστά) ή από τη στοίβα απορριφθέντων (ανοικτά φύλλα) και απορρίπτει όποια κάρτα δεν του χρειάζεται.

Αντίθετα με το Κλασσικό Ράμι online, στο Τζιν Ράμι ο αριθμός των φύλλων που λαμβάνει ο κάθε παίκτης, είναι ανάλογος με τον αριθμό των παικτών. Δύο παίκτες θα παίξουν Τζιν Ράμι με 10 φύλλα, ενώ τρείς ή τέσσερις παίκτες με 7. Επιπλέον το Τζιν Ράμι διαφέρει από το κλασσικό, στον τρόπο που τελειώνει η παρτίδα.

Μια παρτίδα Τζιν Ράμι τελειώνει με έναν από τους εξής τρόπους:

Με Τζιν – η απόλυτη νίκη ! Ο παίκτης κατάφερε να δημιουργήσει έγκυρα melds με κάθε φύλλο που πήρε στο χέρι, εκτός από ένα, το οποίο πετάει στο τέλος του γύρου. Σε αυτή την περίπτωση οι αντίπαλοί του λαμβάνουν τιμωρία, ανάλογη με το σκορ που συγκεντρώνουν τα άχρηστα φύλλα τους, συν επιπλέον 25 βαθμούς τιμωρίας.

Με Χτύπημα – ο παίκτης δημιουργεί έγκυρα melds με τα περισσότερα φύλλα που πήρε στο χέρι (όμως προσοχή, για να γίνει αυτό τα άχρηστα φύλλα του δεν πρέπει να ξεπερνούν σε αξία τους 10 βαθμούς συνολικά). Επίσης, όταν ο παίκτης κάνει «χτύπημα» οι αντίπαλοί του έχουν τη δυνατότητα να ‘κολλήσουν’ φύλλα στα melds του, πράγμα που ίσως τελικά να ανατρέψει το παιχνίδι, εφόσον κάποιος άλλος μπορεί να τον κερδίσει με «undercut».

Με Undercut – Όταν ένας παίκτης “χτυπήσει” ενώ ο αντίπαλός του έχει λιγότερους βαθμούς άχρηστων φύλλων – τότε είναι ο αντίπαλος που κερδίζει με “undercut”. Ο παίκτης που “χτύπησε” (και έχει χάσει το γύρο) τιμωρείται με 25 επιπλέον βαθμούς, συν τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν τα άχρηστα φύλλα του.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους κανόνες του Τζιν Ράμι;
Θέλετε να λάβετε υποδείξεις στρατηγικής που θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι online παίκτες;
Στη RummyRoyal θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε !

Ο καλύτερος τρόπος να δείτε και να κατανοήσετε το Τζιν Ράμι, είναι να παρακολουθήσετε το demo μας. Μάθετε πώς να παίξετε Τζιν Ράμι και κατακτήστε τον κόσμο του Τζιν Ράμι και της RummyRoyal σε 2 λεπτά !