Πώς να παίξετε Τζιν Ράμι

Πώς να παίξετε Τζιν Ράμι

επίδειξης του Τζιν Ράμι

Το Τζιν Ράμι είναι ένα από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα παιχνίδια ράμι στον κόσμο. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στο Τζιν Ράμι και το Κλασσικό Ράμι, όμως υπάρχουν και αρκετά στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα παιχνίδια της οικογένειας.

Στο παιχνίδι συμμετέχουν από δύο έως τέσσερις παίκτες. Όταν οι παίκτες είναι δύο, παίρνουν από δέκα φύλλα, ενώ όταν είναι τρείς ή τέσσερις θα πάρουν από επτά φύλλα.

Όπως και στο Κλασσικό Ράμι online, στο Τζιν Ράμι στόχος του παιχνιδιού είναι να δημιουργήσετε melds (σετ και σειρές) με τα φύλλα που έχετε στο χέρι σας. Τελικός στόχος είναι να είστε ο πρώτος/η που θα ξεφορτωθεί όλα του τα φύλλα σχηματίζοντας melds. Στο Τζιν Ράμι, η συνολική αξία των φύλλων που θα σας μείνουν στο χέρι όταν τελειώσει η παρτίδα, είναι πολύ σημαντική.

Σε κάθε γύρο κάνετε δύο κινήσεις. Πρώτα, τραβάτε ένα φύλλο από τη στοίβα αποθέματος, ή από τη στοίβα απόρριψης, και κατόπιν πετάτε ένα φύλλο που δεν χρειάζεστε στη στοίβα απόρριψης.
Η παρτίδα τελειώνει με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Με Τζιν – ο νικητής έχει δημιουργήσει έγκυρα melds, με κάθε χαρτί που έχει στα χέρια, εκτός από το τελευταίο του φύλλο, το οποίο και πετά στο τραπέζι.

Με Χτύπημα – ο παίκτης έχει δημιουργήσει έγκυρα melds, με τα περισσότερα από τα φύλλα που έχει στα χέρια, ενώ τα άχρηστα φύλλα που του έχουν απομείνει δεν ξεπερνούν σε αξία τους 10 πόντους.

Με Undercut– όταν ένας παίκτης κάνει «χτύπημα», οι αντίπαλοί του μπορούν να κολλήσουν φύλλα στα melds του (όμως μόνο για τη στιγμή που πραγματοποιείται το χτύπημα). Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για έναν αντίπαλο, να μειώσει τους βαθμούς των άχρηστων φύλλων του, κάνοντας undercut, δηλαδή, κατεβάζοντας τα melds του μέχρι να έχει λιγότερα σε αξία άχρηστα φύλλα από εκείνον που έκανε χτύπημα. Σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης που κατάφερε να αποκρούσει το χτύπημα, κερδίζει την παρτίδα, ενώ εκείνος που «χτύπησε» εισπράττει 25 βαθμούς τιμωρίας, μαζί με τους βαθμούς των άχρηστων φύλλων του.

Διανομή κερδών – Στο Τζιν Ράμι τα κέρδη μοιράζονται ανάλογα με τη διαφορά ανάμεσα στους βαθμούς του νικητή και τους βαθμούς των χαμένων. Ο νικητής παίρνει τουλάχιστο το 75% των κερδών του συνολικού επάθλου.
Αυτές είναι οι γενικές οδηγίες του Τζιν Ράμι. Η ιστοσελίδα μας παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες του Τζιν Ράμι, συμβουλές στρατηγικής, και ακόμη όλες τις πληροφορίες για αρχάριους.

Μπορείτε να μάθετε να παίζετε Τζιν Ράμι, στην online πλατφόρμα μας, παρακολουθώντας μια αναπαράσταση παιχνιδιού (demo) αλλά και το εκπαιδευτικό βίντεο. Τους ίδιους όρους που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ενότητα οδηγιών, θα τους συναντήσετε στα περισσότερα παιχνίδια Ράμι.