Στρατηγική Τζιν Ράμι

Κατέβασμα τώρα

Συμβουλές και Στρατηγική Τζιν Ράμι

Όλα τα παιχνίδια της οικογένειας Ράμι βασίζονται στις ικανότητες του παίκτη, αλλά και στη στρατηγική που εκείνος/η ακολουθεί. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Τζιν Ράμι, που είναι ίσως και το πιο διαδεδομένο παιχνίδι της οικογένειας. Για να γίνει κάποιος καλύτερος παίκτης Τζιν Ράμι, αλλά και για να κερδίζει εύκολα, πρέπει να λάβει υπόψη μερικούς κανόνες, και να υιοθετήσει στρατηγικές, που θα του επιτρέψουν να βελτιώσει την απόδοσή του.

Να είστε σε εγρήγορση – Το Τζιν Ράμι είναι γρήγορο και δυναμικό παιχνίδι. Επομένως, η επικράτηση του κάθε παίκτη ανατρέπεται σχεδόν σε κάθε γύρο. Για παράδειγμα, ο παίκτης που καταφέρνει να διατηρήσει την αυτοσυγκέντρωσή του έχει την ευχέρεια να αναλύει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αντίπαλοί του, δεν περιμένει ματαίως για φύλλα που έχουν ήδη «καεί» στη στοίβα απόρριψης, ξέρει πότε να ξεφορτωθεί φύλλα που θα τον ζημιώσουν, κ.α.

Η στοίβα απόρριψης – σε κάθε γύρο οι παίκτες πετούν (απορρίπτουν) φύλλα που δεν χρειάζονται στη στοίβα απόρριψης. Ο παίκτης που παρακολουθεί ποια φύλλα έχουν απορριφθεί, έχει δύο πλεονεκτήματα. Πρώτον, γνωρίζει ποια φύλλα έχουν ήδη βγει από το παιχνίδι, και δεύτερον, ξέρει ποια είναι τα φύλλα που δεν χρειάζονται οι αντίπαλοί του.

Τράβηγμα – Το Τζιν Ράμι παίζεται με μία μόνο τράπουλα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό για τον παίκτη να θυμάται τα φύλλα που έπεσαν, και να εκμεταλλεύεται ευκαιρίες να τραβήξει φύλλα που συμπληρώνουν ήδη υπάρχοντα melds. Μια συμβουλή για την αρχή του παιχνιδιού: επιλέξτε να τραβήξετε από τα κλειστά φύλλα της τράπουλας, εμποδίζοντας έτσι τους αντιπάλους σας να μάθουν ποια φύλλα σας είναι χρήσιμα.

Πέταγμα – στο τέλος κάθε γύρου, οι παίκτες πετούν ένα φύλλο στη στοίβα απόρριψης. Συνήθως επιλέγουν να πετάξουν το φύλλο που τους είναι λιγότερο χρήσιμο. Εφόσον όμως το πέταγμα των φύλλων δίνει πληροφορίες στους αντιπάλους για τα φύλλα που ο παίκτης έχει στο χέρι του/της, σκεφτείτε καλά ποιο φύλλο θα πετάξετε. Όσο πιο βαθιά βρίσκεστε στο παιχνίδι, τόσο πιο μεγάλης αξίας φύλλα πρέπει να πετάτε, προκειμένου να μειώσετε τους πιθανούς βαθμούς τιμωρίας που θα σας φέρουν τα άχρηστα φύλλα. Εάν ο επόμενος παίκτης σήκωσε φύλλο συγκεκριμένου χρώματος- εμείς δεν πρέπει να του πετάξουμε φύλλο με το ίδιο χρώμα, για να μη βοηθήσουμε τον αντίπαλο να συμπληρώσει meld, και να έχουμε την ευκαιρία να συμπληρώσουμε εμείς το φύλλο σε περίπτωση που αντίπαλος επιχειρήσει χτύπημα.

Ένας παίκτης που σκέφτεται να «χτυπήσει», καλό θα είναι να το κάνει σε πρώιμο στάδιο του παιχνιδιού, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο να εισπράξει επιπλέον 25 βαθμούς τιμωρίας, εάν ο αντίπαλός του τον κερδίσει με undercut.

Αυτές ήταν μερικές συμβουλές στρατηγικής, χρήσιμες για κάθε παρτίδα Τζιν Ράμι, που ίσως σας δώσουν σημαντικό πλεονέκτημα ενάντια στους αντιπάλους σας, προκειμένου να κερδίσετε το παιχνίδι. Όσο περισσότερο παίζετε Τζιν Ράμι online, τόσο περισσότερα κόλπα και στρατηγικές θα ανακαλύψετε. Εφαρμόστε μία ή όλες μας τις συμβουλές στρατηγικής Τζιν Ράμι, και σε χρόνο μηδέν θα έχετε κατακτήσει την κορυφή.

Ψάχνετε περισσότερες συμβουλές στρατηγικής και για άλλα παιχνίδια Ράμι; Εδώ θα βρείτε συμβουλές και υποδείξεις για Κουμ-Καν 51, Κουμ-Καν 40, Οκλαχόμα Τζιν, Ράμι 500, και Κλασσικό Ράμι.