Πώς να παίξετε Ματζόνγκ

Παίξτε Δωρεάν

Το Ματζόνγκ είναι ένα παιχνίδι ράμι, με προέλευση την Κίνα του 19ου αιώνα. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι το παιχνίδι ξεκίνησε από το 18ο αιώνα. Όποια όμως και αν υπήρξε η αρχή του, το Ματζόνγκ σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στο διαδίκτυο. Ο κλασσικότερος τρόπος να παίξετε Ματζόνγκ είναι με πλακίδια που φέρουν ονόματα όπως Δράκοι, Άνεμοι, Φιγούρες, Μπαμπού και άλλα. Τα τελευταία όμως χρόνια διατίθενται και πλακίδια ή κάρτες με διάφορα σχέδια. Αντιθέτως, άλλα ράμι παιχνίδια όπως το Τζιν Ράμι, παίζονται με απλά φύλλα τράπουλας, που φέρουν αριθμούς, και φιγούρες (Βαλές, Ντάμα, Ρήγας, Άσσος).

Συνοπτικά, στόχος του Ματζόνγκ είναι να ταιριάξετε τα πλακίδια ανάλογα με τις μορφές τους ενώ απορρίπτετε κάποια από αυτά, και να δηλώσετε ότι κάνατε ‘Ματζόνγκ’. Ο πρώτος παίκτης που θα το καταφέρει αυτό ανακηρύσσεται νικητής. Για να παίξετε το παιχνίδι θα χρειαστείτε 144 φύλλα*.

* Οι όροι «Φύλλο» και «Φύλλα» σε αυτή τη σελίδα αναφέρονται σε πλακίδια.

Είναι εύκολο να μάθετε πώς να παίξετε online Ματζόνγκ, παίζοντας με υπομονή αρκετές παρτίδες και παίρνοντας στα σοβαρά το ζήτημα της εξάσκησης. Εφόσον το διαδίκτυο σήμερα προσφέρει τα πάντα, είναι απλό να λάβετε μέρος σε μία παρτίδα Ματζόνγκ και να μάθετε από πρώτο χέρι τις διακυμάνσεις του διαδικτυακού παιχνιδιού. Για να παίξετε Ματζόνγκ πρέπει να είστε ικανοί να σκέφτεστε με ταχύτητα, να μπορείτε να προσχεδιάζετε τις κινήσεις σας, και να διαθέτετε ευέλικτη μνήμη, ώστε να θυμάστε τα φύλλα των άλλων παικτών. Ο κόσμος του διαδικτυακού παιχνιδιού του Ματζόνγκ έχει γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη, εφόσον το διαδίκτυο φέρνει τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στο σπίτι σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να παίξετε κάτι που διαφορετικά α ήταν αδύνατο.

Δεν έχει σημασία εάν ο παίκτης είναι νέος ή όχι. Είναι εύκολο να μάθετε να παίζετε στο διαδίκτυο ενώ εξασκείστε στο παιχνίδι του Ματζόνγκ. Μόλις κατακτήσετε τα βασικά βήματα, θα βρείτε πολλές εκδοχές του παιχνιδιού στο διαδίκτυο. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε πώς παίζεται το παιχνίδι είναι να παίζετε μεθοδικά και προσεκτικά μέχρι να ανακαλύψετε τη δική σας προσωπική μέθοδο και τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Συνήθως το Ματζόνγκ παίζεται με 144 φύλλα, αλλά μπορεί να παιχτεί και με 136, 148, ή 152. Τα πλακίδια του παιχνιδιού φέρουν εικόνες λουλουδιών, τζόκερ και δράκων. Κάθε παρτίδα αποτελείται από 16 χέρια και παίζεται σε 4 κατευθύνσεις. Η αγωνία αυξάνεται καθώς οι παίκτες πρέπει να σπάσουν ένα ‘τείχος’ και να ταιριάξουν τα πλακίδια σε ζεύγη. Αυτό αλλά και πολλά ακόμη ράμι παιχνίδια, όπως για παράδειγμα η Τρίπολη, θα σας χαρίσουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης.