Κανόνες Ματζόνγκ

Παίξτε Δωρεάν

Η εκμάθηση του Ματζόνγκ ίσως μοιάζει επίμοχθη, όμως θα αποδειχτεί μία καθόλα ικανοποιητική εμπειρία. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό κινέζικο παιχνίδι που έφτασε στην Αμερική τη δεκαετία του 1920. Όπως και σε όλα τα παιχνίδια τράπουλας, καθώς και στα υπόλοιπα παιχνίδια του διαδικτύου, είναι πολύ σημαντικό να μάθετε καλά τους κανόνες του Ματζόνγκ. Κάποια άλλα παιχνίδια Ράμι, όπως για παράδειγμα η Τρίπολη, θα σας φανούν σχετικά ευκολότερα, εφόσον δεν διαθέτουν τόσες παραλλαγές όπως το Ματζόνγκ. Ωστόσο, ένας ικανός παίκτης θα μπορέσει να ξεχωρίσει τις διαφορές μεταξύ του Ιαπωνικού, του Κινέζικου και του Αμερικάνικου Ματζόνγκ.

Οι κανόνες του Online Ματζόνγκ αποτελούν θεμέλιο για το παιχνίδι, και εμποδίζουν οποιαδήποτε αυθαιρεσία κινήσεων που θα διευκολύνουν τον παίκτη καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται. Η τήρηση των κανονισμών του παιχνιδιού θα δώσει στους παίκτες τη δυνατότητα να καθίσουν στη σωστή θέση, να χτίσουν το τείχος, να παίξουν το παιχνίδι, να σκοράρουν πόντους και να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που αφορούν τη σωστή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι παίζεται συνήθως από ομάδες των τεσσάρων ατόμων, όμως μπορούν να συμμετέχουν και δύο ή τρεις παίκτες. Μία πλήρης παρτίδα περιλαμβάνει 16 χέρια σε 4 γύρους. Οι γύροι αντλούν τα ονόματά τους από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και έτσι έχουμε την παρακάτω σειρά γύρων (η οποία παραμένει πάντοτε ίδια): την Ανατολή, το Νότο, τη Δύση και το Βορρά. Πρώτος παίζει ο παίκτης που θα φέρει το μεγαλύτερο αριθμό στο πέταγμα του ζαριού.

Πριν το παιχνίδι ξεκινήσει τα πλακίδια τοποθετούνται σε ένα « τείχος» τεσσάρων πλευρών με τριάντα οκτώ πλακίδια σε κάθε σημείο του ορίζοντα. Πριν όμως από αυτό παίζεται το παιχνίδι του Τσάρλεστον ! Ασφαλώς, δεν πρόκειται για το χορό, αλλά για την ανταλλαγή πλακιδίων με άλλους παίκτες, έτσι ώστε ο κάθε παίκτης να πάρει τα καλύτερα δυνατά πλακίδια. Είναι εύκολο να βρείτε τους κανόνες του online Ματζόνγκ αλλά και απαραίτητο να τους μελετήσετε καλά πριν προχωρήσετε σε παιχνίδι με χρήματα. Σε ό,τι αφορά τα διεθνή τουρνουά Ματζόνγκ, έχουν καθοριστεί νέοι διεθνείς κανόνες. Το Ματζόνγκ αποτελεί διεθνές αγώνισμα, και όχι ένα απλό παιχνίδι ράμι. Οι κανόνες του online Ματζόνγκ έχουν να επιδείξουν 80 διαφορετικές συνθέσεις και διατάξεις οι οποίες συνδέουν τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού με τα σύγχρονα.