Πώς να παίξετε Οκέι

πώς να παίξει Οκέι Ραμί

επίδειξης του Οκέι

Όσοι από εσάς γνωρίζετε τα παιχνίδια ράμι, θα βρείτε το Οκέι αρκετά εύκολο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που κερδίζει ολοένα μεγαλύτερο κοινό σε όλο τον κόσμο. Η δημοτικότητά του είναι τόση που πλέον διοργανώνονται online τουρνουά Οκέι, ώστε οι συμμετέχοντες να δοκιμάζουν τις ικανότητές τους και να κερδίζουν χρηματικά έπαθλα. Εάν επιθυμείτε και εσείς να είστε ανάμεσά τους, είναι σημαντικό να μάθετε τους κανόνες του Οκέι, εφόσον διαφέρουν αρκετά από των άλλων παιχνιδιών.

Το Οκέι είναι ένα διασκεδαστικό και μοναδικό παιχνίδι, που δίνει μια ξεχωριστή νότα στα παιχνίδια Ράμι, όπως και η Μπιρίμπα. Με προέλευση την Τουρκία, το Οκέι παίζεται από 4 παίκτες με 106 πλακίδια. Αυτά τα πλακίδια (γνωστά και ως φύλλα) φέρουν τυπωμένους αριθμούς και χωρίζονται σε χρώματα. Τα χρώματα είναι μαύρο, πράσινο, κόκκινο και κίτρινο.

Υπάρχουν δύο ειδών μπαλαντέρ, το κλασσικό μπαλαντέρ και το ψευδό-μπαλαντέρ. Τα ψευδό-μπαλαντέρ δεν φέρουν κάποιο αριθμό, και είναι κενά και στις δύο πλευρές. Για να καθοριστεί η σειρά με την οποία θα παίξουν οι παίκτες χρησιμοποιείται ένα εξάπλευρο ζάρι.

Ο παίκτης που μοιράζει ανακατεύει τα πλακίδια, και φροντίζει να ανακατευτούν καλά. Έπειτα μοιράζει τα φύλλα στους παίκτες, που θα τα τοποθετήσουν σε 5 στοίβες, δημιουργώντας έτσι 21 στοίβες. Ο παίκτης που μοιράζει θα κρατήσει ένα επιπλέον φύλλο και έτσι θα προσπεράσει την πρώτη φάση τραβήγματος. Το χέρι του κάθε παίκτη θα αποτελείται από 14 πλακίδια και το παιχνίδι παίζεται αντίθετα από τη φορά των δεικτών του ρολογιού.

Το μπαλαντέρ καθορίζεται σηκώνοντας ένα φύλλο. Μπαλαντέρ είναι τα φύλλα που έχουν το ίδιο χρώμα, αλλά κατά ένα μεγαλύτερη αξία από το φύλλο που σηκώθηκε. Για παράδειγμα εάν το φύλλο που τραβήχτηκε είναι το 5, τότε μπαλαντέρ καθορίζεται το 6.

Πώς να Κερδίσετε

Νικητής ανακηρύσσεται ο παίκτης που θα καταφέρει επιτυχώς να δημιουργήσει ένα χέρι από ίδια πλακίδια συγκεκριμένου χρώματος. Το χέρι που κερδίζει μπορεί να δημιουργηθεί συνδυάζοντας 14 φύλλα ή 7 ζεύγη του ίδιου χρώματος και της ίδιας αριθμητικής αξίας. Οι παίκτες θα δείξουν τα φύλλα τους μόλις απορρίψουν το χέρι (εδώ βλέπουμε και μια βασική διαφορά του Οκέι από το Κλασσικό Ράμι), πράγμα που προσθέτει στην αγωνία του παιχνιδιού, εφόσον δεν μπορούμε να δούμε τι έχουν οι άλλοι.

Βαθμολογία

Το Οκέι έχει το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο βαθμολογίας των παικτών αφού ανακηρυχθεί ο νικητής. Για παράδειγμα, εάν ένας παίκτης κερδίσει χωρίς κάποια ιδιαίτερη κίνηση ή όρο, καθένας από τους υπόλοιπους παίκτες θα χάσει 2 βαθμούς. Ωστόσο, εάν ο παίκτης κερδίσει απορρίπτοντας ένα μπαλαντέρ ως τελευταίο φύλλο, οι υπόλοιποι χάνουν 4 βαθμούς. Επίσης 4 βαθμούς χάνουν οι αντίπαλοι εάν ο νικητής κερδίσει το παιχνίδι με 7 ζεύγη.

Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για το πώς να παίξετε Οκέι. Το Οκέι είναι ένα πολύ δημοφιλές παιχνίδι παγκοσμίως, και μπορείτε να το παίξετε και online. Εάν παίξετε στο διαδίκτυο, φροντίστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το παιχνίδι, ώστε να δημιουργήσετε τη δική σας στρατηγική για online Οκέι. Δοκιμάζοντας τις ικανότητές σας, θα μπορέσετε στ’ αλήθεια να απολαύσετε το υπέροχο αυτό παιχνίδι.

Τα περισσότερα διαδικτυακά καζίνο προσφέρουν το Οκέι ως παραλλαγή του Ράμι. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια που δεν κοστίζουν χρήματα, ότι είναι αρκετά εύκολο να παίξετε δωρεάν online Οκέι, και ότι το παιχνίδι θα διασκεδάσει όποιον απολαμβάνει μια καλή πρόκληση. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, θυμηθείτε το Οκέι.