Στρατηγική Οκέι

Κατέβασμα τώρα

Υποδείξεις και Στρατηγική

Το Οκέι είναι ένα παιχνίδι όπου η τεχνική συναντά την τύχη και που, όπως συμβαίνει και με το παιχνίδι του ματζόνγκ, θα βρείτε την απόλυτη ισορροπία έντασης και αγωνίας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Και ενώ είναι σχετικά εύκολο να γίνει αντιληπτό και κατανοητό, υπάρχουν μερικές συμβουλές που εάν λάβετε υπόψη θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε το Οκέι στο έπακρο.

Τι είναι το Οκέι;

Το παιχνίδι γνωστό με το όνομα Οκέι, γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές καθώς οι παίκτες μαθαίνουν για όσα έχει να τους προσφέρει. Για όσους από εσάς δεν το έχετε ακουστά, πρόκειται για μία παραλλαγή του κλασσικού online Ράμι με προέλευση την Τουρκία. Σε αυτό συμμετέχουν 4 παίκτες οι οποίοι παίζουν με 106 πλακίδια. Στόχος σας στην παρτίδα είναι να απαλλαγείτε από τα πλακίδιά σας πριν από τους άλλους. Με λίγα λόγια έχετε φύλλα * που φέρουν κάποιο χρώμα και κάποιο αριθμό. Προσπαθήσετε να δημιουργήσετε χέρι που να αποτελείται από τα ίδια πλακίδια και το ίδιο χρώμα, ή να αποκτήσετε 7 ζεύγη που φέρουν το ίδιο χρώμα και την ίδια αριθμητική αξία.

*Το Τούρκικο Ράμι παίζεται παραδοσιακά με τέσσερα-χρωματιστά πλακίδια. Οι όροι «Φύλλο» και «Φύλλα» σε αυτή τη σελίδα αναφέρονται σε πλακίδια, και ο όρος “Χρώμα” αναφέρεται στο χρώμα των πλακιδίων.

Συμβουλές για το παιχνίδι

Θα βρείτε πολλές συμβουλές για το Online Οκέι στο διαδίκτυο, αλλά εξαρτάται αποκλειστικά από τον κάθε παίκτη να αποφασίσει ποιες θα ακολουθήσει και ποιες δεν θα τον ωφελήσουν. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες υποδείξεις που οπωσδήποτε θα σας βοηθήσουν να χτίσετε τη δική σας Οκέι στρατηγική.

Πρώτον, μην προσπαθήσετε να κερδίσετε επιτυγχάνοντας να δημιουργήσετε τα 7 ζεύγη, εάν αυτό δεν δείχνει πιθανό. Ειδάλλως, θα χάσετε πολύ χρόνο προσπαθώντας να πετύχετε το σωστό συνδυασμό φύλλων για να κερδίσετε επιπλέον βαθμούς. Θυμηθείτε ότι το Οκέι είναι παιχνίδι που παίζεται σε γύρους, και μία επιτυχία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συνεχίσετε να κερδίζετε. Παίξτε με τρόπο ώστε να παραμείνετε περισσότερο στο παιχνίδι και έτσι η νίκη είναι σίγουρη.

Προσπαθήστε να κρατήσετε έναν νοερό ‘λογαριασμό’ των πλακιδίων που έχουν απορριφθεί. Αυτό θα σας εξυπηρετήσει με πολλούς τρόπους. Πρώτα από όλα, θα σας επιτρέψει να γνωρίζετε ποια φύλλα έχουν ήδη ‘καεί’ κι έτσι δεν θα καταλήξετε να περιμένετε ένα φύλλο που δεν θα έρθει ποτέ. Δεύτερον, γνωρίζετε ποια φύλλα παραμένουν στο παιχνίδια αλλά και τι μπορεί να έχουν οι αντίπαλοί σας στα χέρια τους. Έτσι μπορείτε να σχεδιάσετε τις επόμενες κινήσεις σας ή να επιτεθείτε και να ‘χτυπήσετε’ εκεί που δεν το περιμένουν.
Μην αφήνετε την παρτίδα να σας απορροφήσει τόσο που να μην βλέπετε τι συμβαίνει γύρω σας. Παρατηρήστε με προσοχή τι κάνουν οι αντίπαλοί σας και δείτε τις συνήθειές τους. Εάν δείχνουν νευρικοί, ίσως δεν έχουν τόσο καλό χέρι. Το να δίνετε προσοχή σε ό,τι κάνει ο καθένας είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Τέλος, μη διστάζετε να παίρνετε ρίσκα. Εάν παίζετε εκ’ του ασφαλούς, δεν θα μπορέσετε ποτέ να πάρετε τα ρίσκα που είναι απαραίτητα για να κερδίσετε. Ενώ το Οκέι χρειάζεται υπομονή, μερικές φορές είναι οι παίκτες που αποφασίζουν να ρισκάρουν που καταλήγουν με τα μεγαλύτερα κέρδη. Η καλύτερη στιγμή για να ρισκάρετε είναι όταν ακόμη μαθαίνετε να παίζετε το παιχνίδι. Έτσι, δεν θα υποστείτε σοβαρές απώλειες σε περίπτωση αποτυχίας.

Παίξτε για να Κερδίσετε

Τώρα που ξέρετε πώς να παίξετε online Οκέι, μπορείτε να παίξετε με περισσότερη αυτοπεποίθηση από πριν. Αναπτύσσοντας μια στρατηγική νίκης στο Οκέι, θα μπορέσετε να πάτε το παιχνίδι σας στο επόμενο επίπεδο. Ίσως μάλιστα να βρεθείτε να συμμετέχετε σε online τουρνουά Οκέι, να κερδίζετε μεγάλα χρηματικά ποσά ενώ βελτιώνετε και αναβαθμίζετε τις τεχνικές που έχετε μάθει.