Πώς να παίξετε Οκλαχόμα Τζιν

Πώς να παίξετε Οκλαχόμα Τζιν

επίδειξης του Οκλαχόμα Τζιν

Το Οκλαχόμα Τζιν είναι ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή παιχνίδια ράμι στον κόσμο. Οι ομοιότητες ανάμεσα στο Οκλαχόμα Τζιν και στο Κλασσικό Ράμι είναι πολλές, όμως υπάρχουν και αρκετές διαφορές που ξεχωρίζουν το ένα παιχνίδι από το άλλο. Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε συγκεντρωμένες τις βασικές μας οδηγίες για το Οκλαχόμα Τζιν. Οι όροι που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή κάθε κίνησης απαντώνται και σε άλλα παιχνίδια του Ράμι.

Στο παιχνίδι μπορούν να συμμετέχουν έως και τέσσερις παίκτες. Εάν οι παίκτες είναι δύο, ξεκινούν το παιχνίδι με δέκα φύλλα ο καθένας, ενώ εάν είναι τρεις ή τέσσερις ξεκινούν το παιχνίδι με επτά φύλλα ο καθένας.

Όπως και στο Κλασσικό online Ράμι, στο Οκλαχόμα Τζιν ο στόχος του παιχνιδιού είναι να δημιουργήσετε melds (σετ και σειρές) με τα χαρτιά που έχετε στο χέρι. Τελικός στόχος είναι να είστε ο πρώτος/η που θα ξεφορτωθεί όλα τα φύλλα του χεριού έχοντας σχηματίσει σειρές και σετ. Στο Οκλαχόμα Τζιν η συνολική αξία των φύλλων που θα σας απομείνουν στο χέρι στο τέλος της παρτίδας είναι πολύ σημαντική, εφόσον καθορίζει την τελική έκβαση του γύρου.

Σε κάθε γύρο πραγματοποιούνται δύο κινήσεις. Η πρώτη είναι το τράβηγμα ενός φύλλου από το σωρό ή από τη στοίβα απόρριψης, και η δεύτερη είναι το πέταγμα ενός φύλλου που δεν σας είναι χρήσιμο στη στοίβα απόρριψης.

Μια παρτίδα Οκλαχόμα Τζιν τελειώνει με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Με Τζιν – ο νικητής δημιούργησε έγκυρους συνδυασμούς (melds) με κάθε φύλλο που είχε στο χέρι, πλην του τελευταίου φύλλου το οποίο και πετά στο τραπέζι.

Με Χτύπημα – ένας παίκτης κατάφερε να δημιουργήσει έγκυρα melds με τα περισσότερα από τα φύλλα που είχε στο χέρι, ενώ άχρηστα φύλλα που του έμειναν δεν ξεπέρασαν σε συνολική αξία τους 10 βαθμούς.

Με Undercut – όταν ένας παίκτης πραγματοποιεί «χτύπημα», οι αντίπαλοί του έχουν την ευκαιρία να ‘κολλήσουν’ φύλλα στα melds του. Τα φύλλα πρέπει να προστίθενται αμέσως. Εάν ένας αντίπαλος καταφέρει να τελειώσει την παρτίδα με χαμηλότερο άθροισμα άχρηστων φύλλων από εκείνον που πραγματοποίησε το «χτύπημα», τότε κερδίζει εκείνος με «undercut» Τα «undercut» καταφέρνουν να ανατρέψουν το παιχνίδι, εφόσον εκείνος που έκανε το αρχικό «χτύπημα» χρεώνεται, πέρα από την αξία των άχρηστων φύλλων του, και με επιπλέον 25 βαθμούς τιμωρίας.

Διανομή κερδών – Στο Τζιν Ράμι τα κέρδη μοιράζονται ανάλογα με τη διαφορά ανάμεσα στους βαθμούς του νικητή και τους βαθμούς των χαμένων. Ο νικητής παίρνει τουλάχιστο το 75% των κερδών του συνολικού επάθλου.

Αυτές είναι οι γενικές οδηγίες του Τζιν Ράμι. Η ιστοσελίδα μας παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες του Οκλαχόμα Τζιν, συμβουλές στρατηγικής, και ακόμη όλες τις πληροφορίες για αρχάριους.

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε οδηγίες για όλα μας τα παιχνίδια, ενώ μπορείτε εύκολα να μάθετε πώς να παίξετε χρησιμοποιώντας τα εκπαιδευτικά μας βίντεο και τα βίντεο επίδειξης (demo).