Στρατηγική Οκλαχόμα Τζιν

Κατέβασμα τώρα

Υποδείξεις και Στρατηγική Οκλαχόμα Τζιν

Η οικογένεια του online Ράμι περιλαμβάνει μια ποικιλία παιχνιδιών που βασίζονται στις δεξιότητες και τη στρατηγική που ακολουθεί ο κάθε παίκτης. Το Οκλαχόμα (όπως και η αρχική του εκδοχή, το Τζιν Ράμι) είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και αξιόλογα παιχνίδια της βιομηχανίας, ενώ οι οπαδοί του πόκερ παγκοσμίως το λατρεύουν. Εάν επιθυμείτε να γίνετε καλοί παίκτες του Οκλαχόμα Τζιν, πρέπει να ακολουθήσετε αρκετές μεθόδους, και να υιοθετήσετε στρατηγική που θα σας επιτρέψει να βελτιώσετε την απόδοσή σας και θα σας οδηγήσει σε συνεχείς νίκες.

Εγρήγορση – το Οκλαχόμα είναι ένα δυναμικό και γρήγορο παιχνίδι. Επομένως, η επικράτηση του κάθε παίκτη ανατρέπεται σχεδόν σε κάθε γύρο. Ένας παίκτης που καταφέρνει να διατηρήσει για ώρες την αυτοσυγκέντρωσή του, θα έχει προφανώς καλύτερες πιθανότητες και ευχέρεια να αναλύει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αντίπαλοί του. Ένας συγκεντρωμένος παίκτης δεν θα περιμένει ματαίως να συναντήσει φύλλα που έχουν ήδη «καεί» στη στοίβα απόρριψης, και θα ξέρει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεφορτωθεί φύλλα που θα τον ζημιώσουν.

Η στοίβα απόρριψης – σε κάθε γύρο οι παίκτες πετούν (απορρίπτουν) φύλλα που δεν χρειάζονται στη στοίβα απόρριψης. Ο παίκτης που παρακολουθεί ποια φύλλα έχουν απορριφθεί, έχει δύο πλεονεκτήματα. Πρώτον, γνωρίζει ποια φύλλα έχουν ήδη βγει από το παιχνίδι, και δεύτερον, ξέρει ποια είναι τα φύλλα που δεν χρειάζονται οι αντίπαλοί του.

Τράβηγμα – Το Οκλαχόμα Τζιν παίζεται με μία μόνο τράπουλα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό για τον παίκτη να θυμάται τα φύλλα που έπεσαν, και να εκμεταλλεύεται ευκαιρίες να τραβήξει φύλλα που συμπληρώνουν ήδη υπάρχοντα melds. Μια συμβουλή για την αρχή του παιχνιδιού: επιλέξτε να τραβήξετε από τα κλειστά φύλλα της τράπουλας, εμποδίζοντας έτσι τους αντιπάλους σας να μάθουν ποια φύλλα σας είναι χρήσιμα.

Πέταγμα – στο τέλος κάθε γύρου, οι παίκτες πετούν ένα φύλλο στη στοίβα απόρριψης. Συνήθως επιλέγουν να πετάξουν το φύλλο που τους είναι λιγότερο χρήσιμο. Εφόσον όμως το πέταγμα των φύλλων δίνει πληροφορίες στους αντιπάλους για τα φύλλα που ο παίκτης έχει στο χέρι του/της, σκεφτείτε καλά ποιο φύλλο θα πετάξετε. Όσο πιο βαθιά βρίσκεστε στο παιχνίδι, τόσο πιο μεγάλης αξίας φύλλα πρέπει να πετάτε, προκειμένου να μειώσετε τους πιθανούς βαθμούς τιμωρίας που θα σας φέρουν τα άχρηστα φύλλα. Εάν ο επόμενος παίκτης σήκωσε φύλλο συγκεκριμένου χρώματος- εμείς δεν πρέπει να του πετάξουμε συνεχόμενο φύλλο ίδιου χρώματος, για να μη βοηθήσουμε τον αντίπαλο να συμπληρώσει meld, αλλά και για να έχουμε την ευκαιρία να συμπληρώσουμε εμείς το φύλλο σε περίπτωση που αντίπαλος επιχειρήσει χτύπημα.

Ένας παίκτης που σκέφτεται να «χτυπήσει», καλό θα είναι να το κάνει σε πρώιμο στάδιο του παιχνιδιού, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο να εισπράξει επιπλέον 25 βαθμούς τιμωρίας, εάν ο αντίπαλός του τον κερδίσει με undercut.

*Συμβουλή – Μπορείτε να παίξετε όλα τα παιχνίδια Οκλαχόμα Τζιν χρησιμοποιώντας τράπουλα ή πλακίδια Ράμικαμπ. Κάθε στρατηγική από αυτές που μόλις αναφέραμε μπορεί να εφαρμοστεί και στις δύο επιλογές.

Αυτές ήταν μερικές υποδείξεις στρατηγικής εύκολο να εφαρμοστούν σε κάθε παιχνίδι Οκλαχόμα Τζιν. Εφαρμόστε τις, εφόσον σας δίνουν ένα ισχυρό πλεονέκτημα ενάντια στους αντιπάλους σας, και βελτιώνουν τη συνολική σας απόδοση, βοηθώντας σας έτσι να κερδίσετε το παιχνίδι.

Σημείωση – Η ενότητα Στρατηγική Οκλαχόμα Τζιν δεν περιέχει όλες τις πιθανές στρατηγικές, όμως η ανάγνωσή της θα σας δώσει ένα σημαντικό προβάδισμα.