Κλασσικό Ράμι Παιχνίδι

Κατέβασμα τώρα

Ράμι – Μια οικογένεια παιχνιδιών

Αν και το Ράμι θεωρείται το πιο δημοφιλές παιχνίδι στον κόσμο, η ακριβής προέλευσή του δεν είναι ξεκάθαρη. Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια που ανήκουν στην κατηγορία «Ράμι». Η ροή των παιχνιδιών είναι παρόμοια, ενώ οι κανόνες του καθενός διαφοροποιούνται ελαφρώς, κάνοντας το να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Οι θεωρίες σχετικά με τις ρίζες του παιχνιδιού είναι πολλές. Οι Κινέζοι επινόησαν το ματζόνγκ το 18ο αιώνα, οι Αμερικάνοι ισχυρίζονται ότι το παιχνίδι επινοήθηκε το 19ο αιώνα στη Νέα-Υόρκη, και άλλοι υπερήφανα θεωρούν ότι συνετέλεσαν στην θεμελίωση άλλων υπέροχων παραλλαγών του δημοφιλούς και διασκεδαστικού αυτού παιχνιδιού.

Τι είναι το Ράμι;

Η ροή των παιχνιδιών Ράμι είναι παρόμοια. Τι εννοείτε;

Πρώτα από όλα το παιχνίδι ράμι είναι σχεδιασμένο για μικρές ομάδες 2-4 ατόμων. Σε κάθε παραλλαγή, οι παίκτες πραγματοποιούν παρόμοιες κινήσεις – παίζουν με τη σειρά, ο ένας μετά τον άλλο. Σε όλα τα παιχνίδια πρωταρχικός στόχος είναι να είστε ο πρώτος παίκτης χωρίς φύλλα στο χέρι, ενώ δημιουργώντας συνδυασμούς (γνωστούς και ως melds), και κατεβάζοντάς τους στο τραπέζι, μπορείτε να ξεφορτώνεστε τα φύλλα σας.

Σε όλα τα Ράμι τα melds έχουν δύο μορφές. Η πρώτη είναι η «σειρά» – μια φύλλα με συνεχόμενη αρίθμηση που ανήκουν στο ίδιο χρώμα. Έπειτα υπάρχει το «σετ» – φύλλα με την ίδια αρίθμηση αλλά από διαφορετικό χρώμα. Κάθε meld πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 3 φύλλα.

Όταν έρχεται η σειρά σας πρέπει να πραγματοποιήσετε τουλάχιστον δύο κινήσεις. Πρώτα πρέπει να τραβήξετε ένα καινούριο φύλλο. Κατόπιν, για να τελειώσετε πρέπει να πετάξετε ένα άλλο. Μπορείτε να τραβήξετε από την τράπουλα με τα κλειστά φύλλα, ή να επιλέξετε το τελευταίο φύλλο που πέταξε ο προηγούμενος στη σειρά από εσάς στη στοίβα απόρριψης (ανοικτά φύλλα). Με το πέταγμα ενός φύλλου στη στοίβα απόρριψης τελειώνει η σειρά σας. Ανάμεσα σε αυτές τις δύο κινήσεις, οι παίκτες μπορούν να κατεβάζουν melds στο τραπέζι. Στις διάφορες εκδοχές υπάρχουν επιπλέον κανόνες που περιορίζουν τις δύο βασικές κινήσεις, το τράβηγμα και την απόρριψη. Για παράδειγμα, στο Κουμ-Καν 40, και στο Ράμι 500, όταν τραβάτε φύλλο από τη στοίβα απόρριψης, πρέπει να το χρησιμοποιείτε αμέσως σε συνδυασμό, πριν τελειώσει η σειρά σας. Στο Ράμι 500, δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε ένα φύλλο που σηκώσατε από τη στοίβα απόρριψης μέχρι να έρθει ξανά η σειρά σας. Το κλασσικό (ή παραδοσιακό) Ράμι είναι αρκετά εύκολο και δεν έχει ιδιαίτερους περιορισμούς σε ό,τι αφορά αυτές τις κινήσεις. Το σύστημα βαθμολογίας είναι παρόμοιο στις περισσότερες εκδοχές του κλασσικού ράμι και του Κουμ-Καν, αλλά είναι τελείως διαφορετικό από αυτό του Τζιν και των παραλλαγών του.

Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την ενότητα υποδείξεων και στρατηγικής. Θα μάθετε πώς να παίζετε online Ράμι, και θα γνωρίσετε τις καλύτερες μεθόδους για να νικήσετε.