Κανόνες Κλασσικό Ράμι

Η τράπουλα

επίδειξης του Κλασσικό Ράμι

Το παιχνίδι αυτό παίζεται με μια κανονική τράπουλα των 52 φύλλων.

Τα τέσσερα χρώματα:

Τα φύλλα και οι αξίες τους:

1 σημεία2 σημεία3 σημεία4 σημεία5 σημεία6 σημεία
7 σημεία8 σημεία9 σημεία10 σημεία10 σημεία10 σημεία
10 σημεία     
 

Ο σκοπός του Ράμι είναι να απαλλαγείτε από όλα τα φύλλα που κρατάτε στο χέρι σας πριν από τους αντιπάλους σας, σχηματίζοντας ομάδες ή σειρές φύλλων με όσο το δυνατόν περισσότερα από τα φύλλα που έχετε στο χέρι σας:

Μία ομάδα αποτελείται από 3 ή περισσότερα φύλλα ίδιας αξίας:

ή

Μία σειρά αποτελείται από 3 ή περισσότερα διαδοχικά φύλλα ίδιου χρώματος:

ή

Το παιχνίδι

Σε κάθε παίκτη μοιράζονται 10 φύλλα. Τα υπόλοιπα φύλλα τοποθετούνται κλειστά πάνω στο τραπέζι, αποτελώντας τη στοίβα αποθέματος (κλειστά) και ένα φύλλο τοποθετείται δίπλα στη στοίβα αποθέματος για να αποτελέσει τη στοίβα απόρριψης (ανοιχτό).

Στην αρχή του γύρου του, ο παίκτης πρέπει να τραβήξει ένα φύλλο από από την κορυφή της στοίβας αποθέματος (κλειστά φύλλα) ή την κορυφή της στοίβας απόρριψης (ανοιχτά φύλλα) και με την προσθήκη του φύλλου στο χέρι του.

Σε περίπτωση που ένας παίκτης σχηματίσει ομάδες φύλλων (ομάδα ή σειρά φύλλων), μπορεί επίσης να “κατεβάσει” αυτά τα φύλλα ανοιχτά στο τραπέζι.

Εάν ο παίκτης δεν επιθυμεί να “κατεβάσει” μία ομάδα φύλλων, απορρίπτει μία κάρτα, ανοιχτή, στη στοίβα απόρριψης.

Εάν τελειώσουν τα φύλλα στη στοίβα αποθέματος, τα φύλλα της στοίβας απόρριψης ανακατεύονται και τοποθετούνται κλειστά για να αποτελέσουν τη νέα στοίβα αποθέματος. Το φύλλο που απορρίπτεται από τον παίκτη που τράβηξε το τελευταίο φύλλο της παλαιάς στοίβας αποθέματος τοποθετείται ανοιχτό δίπλα στο νέο απόθεμα για να ξεκινήσει τη νέα στοίβα απόρριψης.

Κατά τη διάρκεια του δικού του γύρου, ένας παίκτης μπορεί να προσθέσει ένα ή περισσότερα φύλλα από το χέρι του σε οποιαδήποτε ομάδα φύλλων που έχει τοποθετηθεί στο τραπέζι. Έτσι, αν υπάρχουν τρία τριάρια, ο παίκτης μπορεί να προσθέσει το τέταρτο τριάρι. αν υπάρχουν στο

τραπέζι

μπορεί να προσθέσει

ή  ή  ή 

Μπορείτε να κερδίσετε στο Ράμι με δύο τρόπους: “βγαίνοντας” ή “κάνοντας Ράμι”.

Ο παίκτης “βγήκε” – ο πρώτος παίκτης που θα απορρίψει το τελευταίο φύλλο του (“βγαίνει”) κερδίζει.

Ο παίκτης “έκανε Ράμι” – Ένας παίκτης κάνει Ράμι όταν απαλλάσσεται από όλα τα φύλλα που κρατά στο χέρι του ταυτόχρονα, χωρίς προηγουμένως να έχει “κατεβάσει” ή “κολλήσει” φύλλα.

Βαθμολογία

Χαμένος (Βαθμοί τιμωρίας)

Ο παίκτης “βγήκε” (Going Out) - Το άθροισμα των αξιών των φύλλων που έχουν απομείνει στο χέρι του παίκτη. (Άσος = 11, Τζόκερ = 25)
Ο παίκτης έκανε Ράμι - Το άθροισμα των αξιών των φύλλων που έχουν απομείνει στο χέρι του παίκτη + 25 βαθμοί τιμωρίας. (Άσος = 11, Τζόκερ = 25)

Για παράδειγμα, κάντε κλικ εδώ.