Ράμι 500 Παιχνίδι

Κατέβασμα τώρα

Όπως και τα περισσότερα παιχνίδια της οικογένειας Ράμι, το Ράμι 500 έχει γίνει πολύ δημοφιλές. Το Ράμι 500 αποτελεί μία πιο εξελιγμένη εκδοχή του Κλασσικού Ράμι. Το παιχνίδι συνδυάζει κανόνες από διάφορα άλλα είδη, γι’ αυτό και είναι τόσο μοναδικά συναρπαστικό.

Τι είναι το Ράμι 500;

Σε ποια σημεία διαφέρει το Ράμι 500 από το ιδιαίτερα αγαπητό Κλασσικό online Ράμι;

Ομοιότητες

Α) στη ροή του παιχνιδιού. Όπως και το κλασσικό, το Ράμι 500 αποτελείται από γύρους στους οποίους πραγματοποιούνται δύο ή τρεις βασικές κινήσεις. Σε κάθε γύρο θα τραβήξετε και θα απορρίψετε ένα φύλλο. Επίσης μπορείτε αν θέλετε να κατεβάσετε συνδυασμούς φύλλων (melds) στο τραπέζι, ή να κολλήσετε φύλλα στα ήδη κατεβασμένα melds.

Β) Στο Ράμι 500 οι συνδυασμοί μπορούν να έχουν τη μορφή σειρών ή σετ, όπως και στα παιχνίδια της οικογένειας Κουμ-Καν 40, Τζιν Ράμι, Οκλαχόμα Τζιν και Κλασσικό Ράμι.

Διαφορές

Α) Στον κύριο στόχο του παιχνιδιού. Εδώ στόχος σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα φτάσει ή θα ξεπεράσει το όριο των 500 βαθμών, και όχι να είστε ο πρώτος/η που θα απαλλαγεί από όλα τα φύλλα.

Β) Ο υπολογισμός των βαθμών γίνεται στο τέλος του κάθε γύρου, όπου οι παίκτες εισπράττουν θετικούς βαθμούς για όσα melds έχουν κατεβάσει, και αρνητικούς βαθμούς για όσα φύλλα τους έχουν απομείνει στο χέρι κατά τη λήξη του γύρου. Οι πόντοι που μαζέψατε σε κάθε γύρο καταχωρούνται σε βαθμολογικό πίνακα, και όταν κάποιος ξεπεράσει το όριο των 500 η παρτίδα τελειώνει και ο παίκτης ανακηρύσσεται νικητής.

Γ) Μια ακόμη διαφορά του Ράμι 500 από τα άλλα παιχνίδια Ράμι, είναι ότι εδώ μπορούν να συμμετέχουν από 2-8 παίκτες (εάν συμμετέχουν περισσότερα από 5 άτομα, απαιτείται και δεύτερη τράπουλα).

Δ) Ένας παίκτης μπορεί να επιλέξει να τραβήξει ένα φύλλο από τη στοίβα αποθέματος ή από τη στοίβα απόρριψης. Από τη στοίβα απόρριψης, μπορείτε να διαλέξετε οποιοδήποτε φύλλο (όχι απαραίτητα αυτό που πέταξε ο προηγούμενος στη σειρά από εσάς). Εάν όμως το κάνετε αυτό, θα πρέπει να πάρετε και όσα φύλλα πετάχτηκαν μετά από αυτό.

Ε) Στο Ράμι 500 υπάρχει μία ξεχωριστή κίνηση που ονομάζεται « Φωνάζω Ράμι» . Αυτή η κίνηση επιτρέπει στους παίκτες να πάρουν ένα φύλλο που πέταξε ο αντίπαλός τους, ακόμη κι αν δεν είναι η σειρά τους να παίξουν, αρκεί να το χρησιμοποιήσουν αμέσως σε κάποιο meld. Αυτό το meld μπορεί να είναι ήδη κατεβασμένο στο τραπέζι, ή να βρίσκεται ακόμη στο χέρι τους.

Οι τελευταίες δύο κινήσεις είναι που κάνουν τη μεγάλη διαφορά μεταξύ του Ράμι 500 και του Κλασσικού Ράμι, αλλά και που το καθιστούν ως απόλυτο παιχνίδι αγωνίας. Επισκεφθείτε άμεσα την ενότητα Υποδείξεις και Στρατηγική Ράμι 500, και μάθετε πώς να βελτιώσετε την τεχνική σας στο Ράμι 500.