Πώς παίζεται το Ράμι 500

Πώς παίζεται το Ράμι 500

επίδειξης του Ράμι 500

Για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στο Ράμι, κάντε κλικ στο κουμπί και παρακολουθήστε το βίντεο επίδειξης!

Το Ράμι 500 απαιτεί εγρήγορση και συγκέντρωση, εφόσον η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη θετική και την αρνητική βαθμολογία είναι λεπτή. Για να απολαύσετε κάθε συναρπαστική παρτίδα Ράμι 500 υπάρχουν μερικές βασικές αρχές που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Ράμι 500

 • Αυτό το παιχνίδι του Ράμι 500 παίζεται με 2 έως 4 παίκτες.
 • Θα χρειαστείτε μία πλήρη τράπουλα συμπεριλαμβανομένων και των μπαλαντέρ.
 • Σε κάθε παίκτη μοιράζονται από 7 φύλλα.
 • Στόχος του παιχνιδιού είναι να είστε ο πρώτος/η που θα φτάσει ή θα ξεπεράσει την προκαθορισμένη βαθμολογία (Τουρνουά Ενός Τραπεζιού), ή θα έχει το υψηλότερο σκορ στο τέλος της παρτίδας (Απλό παιχνίδι).
 • Σε περίπτωση που περισσότεροι από έναν παίκτες αγγίξουν την προκαθορισμένη βαθμολογία, ο παίκτης με τους περισσότερους βαθμούς ανακηρύσσεται νικητής.
 • Στα παιχνίδια ράμι οι παίκτες πρέπει να σχηματίζουν συνδυασμούς με τα φύλλα που έχουν στα χέρια. Υπάρχουν δύο είδη συνδυασμών – το σετ, που αποτελείται από φύλλα με ίδια αρίθμηση αλλά διαφορετικό χρώμα, και – η σειρά, που αποτελείται από φύλλα συνεχόμενης αρίθμησης από το ίδιο χρώμα.
 • Ένας συνδυασμός οφείλει να αποτελείται από τουλάχιστον 3 φύλλα.
 • Στη σειρά του ο κάθε παίκτης πρέπει να πραγματοποιεί δύο βασικές κινήσεις – να τραβά και να απορρίπτει ένα φύλλο. Παράλληλα μπορεί να κάνει και μία επιπλέον κίνηση (μετά το τράβηγμα και πριν την απόρριψη)- να κατεβάσει ή να κολλήσει. Με άλλα λόγια να κατεβάσει συνδυασμούς στο τραπέζι ή να κολλήσει φύλλα στους ήδη κατεβασμένους.
 • Μπορεί κανείς να τραβήξει φύλλα από τη στοίβα αποθέματος, ή από τη στοίβα απόρριψης. Όταν τραβά από τη στοίβα αποθέματος ο παίκτης δικαιούται να πάρει μόνο το πάνω φύλλο. Εάν όμως επιθυμεί να τραβήξει από τη στοίβα απόρριψης οι επιλογές του είναι δύο : (1) να πάρει το τελευταίο φύλλο, δηλαδή αυτό που πέταξε ο προηγούμενος στη σειρά από εκείνον (2) να πάρει όποιο φύλλο επιθυμεί, με την προϋπόθεση όμως να «φορτωθεί» και όλα τα φύλλα που έπεσαν μετά από αυτό. Επίσης σε αυτή την κίνηση, το φύλλο που επέλεξε να τραβήξει ο παίκτης, πρέπει να χρησιμοποιηθεί αμέσως σε έναν έγκυρο συνδυασμό.
 • Ανάμεσα στις δύο βασικές κινήσεις (τράβηγμα – απόρριψη) οι παίκτες μπορούν να πραγματοποιήσουν και μία ακόμη. Ένας παίκτης μπορεί να κατεβάσει στο τραπέζι έγκυρους συνδυασμούς (melds), ή να χρησιμοποιήσει κάποια από τα φύλλα του και να τα κολλήσει σε ήδη κατεβασμένους συνδυασμούς.
 • Η αξία του κάθε φύλλου είναι ο αριθμός που αναγράφεται σε αυτό, με εξαίρεση τις φιγούρες (αξία = 10 βαθμοί) _ τους Άσους (αξία = 1 βαθμός ή αξία = 11 βαθμοί, ανάλογα με το πώς έχει χρησιμοποιηθεί) και _ τα Μπαλαντέρ (αξία ανάλογη με το φύλλο στου οποίου τη θέση έχει τοποθετηθεί. Σε βαθμούς τιμωρίας (αρνητική βαθμολογία) τα οι Άσσοι και τα Μπαλαντέρ κοστίζουν από 15 βαθμούς το καθένα.
 • Το Ράμι 500 αποτελείται από πολλούς γύρους. Κάθε γύρος τελειώνει όταν προκύπτει η μία από τις παρακάτω δύο περιπτώσεις: Είτε ένας παίκτης κατάφερε να απαλλαγεί από όλα του τα φύλλα, είτε η τελείωσαν τα φύλλα της στοίβας αποθέματος.

Στο τέλος κάθε γύρου αξιολογούνται τα φύλλα του κάθε παίκτη και η βαθμολογία του προστίθεται σε αυτές των προηγούμενων γύρων. Όταν ένας παίκτης φτάσει ή ξεπεράσει το προκαθορισμένο σκορ, ανακηρύσσεται νικητής.
Εάν περισσότεροι από έναν παίκτες κατάφεραν να αγγίξουν ή να ξεπεράσουν την προκαθορισμένη βαθμολογία, τότε νικητής είναι εκείνος με το μεγαλύτερο σκορ. Σε περίπτωση ισοπαλίας, προκύπτει ένας νέος γύρος ανάμεσα στους δύο πρώτους στην κατάταξη.
Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες του Ράμι 500. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους κανόνες Ράμι 500, αλλά και υποδείξεις στρατηγικής Ράμι 500, μαζί με όλες τις σχετικές πληροφορίες για αρχαρίους.