Στρατηγική Ράμι 500

Κατέβασμα τώρα

Υποδείξεις και Στρατηγική Ράμι 500

Όπως και τα περισσότερα παιχνίδια της οικογένειας, το Ράμι 500 χρειάζεται τακτική και επιδεξιότητα. Το Ράμι 500 είναι παιχνίδι που παίζεται σε γύρους, και η απόδοση σε κάθε γύρο επηρεάζει σημαντικά την έκβασή του. Οι παίκτες συγκεντρώνουν βαθμούς στο τέλος κάθε γύρου (το σκορ μπορεί να είναι θετικό ή αρνητικό) και προσπαθούν να είναι οι πρώτοι που θα ξεπεράσουν το όριο των 500 βαθμών. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ενότητα κανόνες Ράμι 500.

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στρατηγική για να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας να κερδίσουμε;

Πρώτα από όλα, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνετε συγκεντρωμένοι όσο περισσότερο γίνεται. Το να χάσετε ένα γύρο επειδή δεν ήσαστε αρκετά προσηλωμένοι ίσως σας κοστίσει πολύτιμους βαθμούς, και εν’ τέλει και ολόκληρη την παρτίδα. Η συγκέντρωση έχει να κάνει με την παρατήρηση του τι κάνουν οι άλλοι παίκτες κατά τη διάρκεια της σειράς τους, ώστε να μπορείτε να συμπεράνετε ποια είναι η κατάστασή τους στο παιχνίδι. Εφόσον υπάρχει η πιθανότητα το παιχνίδι να τελειώσει ξαφνικά, με έναν παίκτη να κατεβάζει όλα τα φύλλα που έχει στο χέρι, καλό θα ήταν να αποφύγετε το τράβηγμα πολλών φύλλων από τη στοίβα απόρριψης, όταν ένας ή περισσότεροι αντίπαλοί σας έχουν απομείνει με λίγα φύλλα. Άλλο ένα καλό παράδειγμα για το πόσο ουσιώδες είναι να παραμένετε συγκεντρωμένοι, είναι ο κανόνας του « φωνάζω Ράμι !», ο οποίος επιτρέπει στους παίκτες να διακόψουν τη σειρά σας και να παίξουν εκείνοι. Η έλλειψη συγκέντρωσης μπορεί να σας οδηγήσει στο να πετάξετε ένα χρήσιμο φύλλο, επιτρέποντας έτσι στον αντίπαλο να «φωνάξει» και να προηγηθεί ή ακόμη και να κερδίσει το παιχνίδι.

Μια επιπλέον κίνηση που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη είναι το κατέβασμα των φύλλων σας. Οι παίκτες επιτρέπεται να κατεβάσουν melds (συνδυασμούς) ή να κολλήσουν φύλλα στα ήδη κατεβασμένα. Όταν ένας παίκτης αποφασίζει να χρησιμοποιήσει ένα φύλλο για κόλλημα, πρέπει να υποδείξει σε ποιο meld θα προσθέσει το φύλλο. Η υπόδειξη γίνεται επειδή κάποιες φορές ένα φύλλο μπορεί να κολλήσει σε περισσότερους από έναν συνδυασμούς στο τραπέζι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σας προτείνουμε να σκεφτείτε προσεκτικά σε ποιο meld θα κολλήσετε φύλλο. Είναι προτιμότερο να κολλήσετε σε ένα σετ και όχι σε σειρά, εφόσον έτσι ο συνδυασμός θα αχρηστευτεί για τους αντιπάλους, και δεν θα έχουν την ευκαιρία να κολλήσουν άλλο φύλλο σε αυτόν (εδώ να σημειώσουμε ότι ένα σετ ξεκινάει με τρία φύλλα, αλλά μπορεί να περιέχει μέχρι και τέσσερα). Παρόλα αυτά, η ίδια μέθοδος δεν ισχύει σε κάθε περίπτωση. Μερικές φορές είναι καλύτερο να κολλήσετε σε σειρά, εάν αυτό σας δώσει την ευκαιρία να προσθέσετε και άλλα φύλλα σε αυτή κατά τη διάρκεια του γύρου. Για ακόμη μία φορά η συγκέντρωση αποδεικνύεται απαραίτητη, ώστε να κάνετε μεθοδικές κινήσεις και να αξιολογείτε την κατάσταση.

Ένα ακόμη σημείο του παιχνιδιού που απαιτεί κριτική σκέψη και στρατηγική ράμι είναι το τράβηγμα. Στο Ράμι 500 οι παίκτες επιτρέπεται να τραβήξουν περισσότερα από ένα φύλλο τη φορά. Εάν έχετε αποφασίσει να τραβήξετε αρκετά φύλλα, βεβαιωθείτε ότι τα πιο πολλά θα σας φανούν χρήσιμα στον ίδιο γύρο. Το τράβηγμα πολλών φύλλων μπορεί να χαμηλώσει τη βαθμολογία σας (ή ακόμη και να σας φέρει αρνητική βαθμολογία) στο τέλος του γύρου. Εάν ήδη έχετε τραβήξει αρκετά φύλλα μεγάλης αξίας αλλά καταφέρατε να χρησιμοποιήσετε μόνο το ένα στα τελευταία στάδια του γύρου, το τράβηγμα περισσότερων θα χειροτερέψει την κατάσταση.

Οι παραπάνω υποδείξεις καλύπτουν μόνο μερικά από όσα θα πρέπει να προσέξετε όταν παίξετε Ράμι 500. Θυμηθείτε: Η σωστή κρίση και η αξιολόγηση των αντιπάλων θα σας εγγυηθεί καλύτερη απόδοση, και θα βελτιώσει άμεσα τις πιθανότητές σας να κερδίσετε!