Ράμικαμπ Παιχνίδι

Κατέβασμα τώρα

Το Παιχνίδι του Ράμικαμπ

Το παιχνίδι του Ράμικαμπ εφευρέθηκε από τον Ίφραμ Χερτζάνο το 1940. Ο Χερτζάνο στήριξε το παιχνίδι στο Κλασσικό Ράμι, αλλάζοντας όμως την τράπουλα με πολύχρωμα πλακίδια και προσθέτοντας την επιλογή των παικτών να αποσυναρμολογούν και να συναρμολογούν ξανά τα melds (συνδυασμούς) τους, κάνοντας το παιχνίδι του Ράμικαμπ ακόμη πιο συναρπαστικό Ράμικαμπ!

Από την αρχή το Ράμικαμπ έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια στον κόσμο, με διανομή σε περισσότερες από 25 γλώσσες και πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως !

Τι είναι το Ράμικαμπ;

Το παιχνίδι του online Ράμικαμπ είναι σχεδιασμένο για τη συμμετοχή 2 έως 4 παικτών. Υπάρχουν δύο ομάδες πλακιδίων με αρίθμηση από το 1 έως το 13 για κάθε χρώμα και 2 πλακίδια μπαλαντέρ (τζόκερ).

Κύριος στόχος του παιχνιδιού είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα φτάσει το όριο των 200 πόντων κερδίζοντας τους γύρους. Σε κάθε γύρο νικητής είναι ο παίκτης που θα ξεφορτωθεί όλα του τα πλακίδια πριν από τους αντιπάλους. Για να ξεφορτωθείτε πλακίδια δημιουργείτε melds (συνδυασμούς) και κατεβάζοντάς τα στο τραπέζι, ή κολλώντας πλακίδια από το χέρι σας σε ήδη κατεβασμένα melds (είτε αποσυναρμολογώντας τα είτε όχι).

Κάθε παίκτης μπορεί να κάνει μία ή δύο κινήσεις όταν έρχεται η σειρά του – μπορεί να τραβήξει ένα πλακίδιο από τη στοίβα αποθέματος ή να πάρει το πλακίδιο που πέταξε ο προηγούμενος παίκτης, ή μπορούν να κάνουν μία κίνηση κατεβάζοντας melds στο τραπέζι. Μόλις ο παίκτης έχει κατεβάσει το πρώτο του έγκυρο meld μπορεί να κολλήσει φύλλα* σε ήδη κατεβασμένους συνδυασμούς, αρκεί μέχρι το τέλος της κίνησης όλα τα melds στο τραπέζι να είναι έγκυρα και να περιλαμβάνουν τουλάχιστο ένα καινούριο πλακίδιο που πρόσθεσε ο παίκτης. Εάν επιλέξετε αυτή την κίνηση, δεν χρειάζεται να τραβήξετε φύλλο* στην αρχή της σειράς σας.

* Οι όροι «Φύλλο» και «Φύλλα» σε αυτή τη σελίδα αναφέρονται σε πλακίδια.

Όπως συμβαίνει και στα περισσότερα παιχνίδια Ράμι, το παιχνίδι του Ράμικαμπ περιλαμβάνει δύο είδη έγκυρων melds – α) μία σειρά, που περιέχει 3 ή περισσότερα πλακίδια συνεχόμενης αρίθμησης και ίδιου χρώματος, και β) ένα σετ (ομάδα) που αποτελείται από 3-4 πλακίδια ίδιας αριθμητικής αξίας αλλά διαφορετικού χρώματος. Το Ράμικαμπ περιλαμβάνει και 2 μπαλαντέρ (τζόκερ) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση όποιου πλακιδίου δεν διαθέτει ο παίκτης.

Ένας γύρος τελειώνει όταν ένας εκ’ των παικτών καταφέρει να απαλλαγεί από όλα του τα πλακίδια. Τότε, υπολογίζονται οι βαθμοί για τον κάθε παίκτη. Οι ηττημένοι του γύρου επιβαρύνονται με βαθμούς τιμωρίας, ανάλογους με την αξία των πλακιδίων που τους έχουν απομείνει στο χέρι, ενώ ο νικητής κερδίζει θετικούς βαθμούς επιβράβευσης όσοι και οι βαθμοί τιμωρίας των αντιπάλων. Το παιχνίδι τελειώνει όταν ένας παίκτης αγγίξει ή ξεπεράσει τους 200 (τουλάχιστον) θετικούς βαθμούς.