Στρατηγική για το Ράμικαμπ

Κατέβασμα τώρα

Υποδείξεις και Στρατηγική για το Ράμικαμπ

Το Ράμικαμπ είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί πολλή συγκέντρωση, δημιουργικότητα και εφευρετικότητα. Για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σας προτείνουμε να ακολουθήσετε μερικές από τις συμβουλές και τακτικές μας για να βελτιώσετε το παιχνίδι σας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτές οι υποδείξεις και η στρατηγική Ράμικαμπ δεν είναι απόλυτες, εφόσον κάθε παρτίδα διαφέρει από την άλλη. Το παιχνίδι εξελίσσεται ανάλογα με τις κινήσεις που πραγματοποιούν οι παίκτες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα παρακάτω θα σας βοηθήσουν πολύ.

Συγκέντρωση – Το Ράμικαμπ είναι γρήγορο και δυναμικό παιχνίδι ράμι, επειδή σας δίνει τη δυνατότητα να αποσυναρμολογήσετε και να δημιουργήσετε καινούρια melds, πράγμα που φέρνει συνεχείς ανατροπές στο παιχνίδι. Η συγκέντρωση και η επαγρύπνηση δίνουν στους παίκτες πλεονέκτημα εφόσον μπορούν να υπολογίσουν τις δυνατότητές τους έναντι των αντιπάλων ανά πάσα στιγμή. Για παράδειγμα: εάν ένας παίκτης παρατηρήσει ότι ο αντίπαλός τους ξεφορτώνεται μεγάλο αριθμό πλακιδίων αναδιαρθρώνοντας τα ήδη κατεβασμένα melds, ίσως αποφασίσει να απορρίψει όσο το δυνατόν περισσότερα φύλλα*, για να μην λάβει πολλούς βαθμούς τιμωρίας εάν ο αντίπαλος κερδίσει.

*Οι όροι «Φύλλο» και «Φύλλα» σε αυτή τη σελίδα αναφέρονται σε πλακίδια

Πρώτος Συνδυασμός – Ένας παίκτης δεν μπορεί να πραγματοποιήσει καμία κίνηση στο τραπέζι εάν δεν έχει κατεβάσει το πρώτο του/της έγκυρο meld (συνδυασμό) αξίας τουλάχιστον 30 βαθμών. Προτείνουμε να συγκεντρωθείτε στο να συλλέξετε πλακίδια μεσαίας αξίας ή υψηλής αξίας. Με αυτό τον τρόπο έχετε καλύτερες πιθανότητες να φτιάξετε το πρώτο σας meld νωρίς και να μειώσετε το ποσοστό των πιθανών σας βαθμών τιμωρίας.

Δημιουργώντας Νέους Συνδυασμούς – Αυτή η κίνηση διατίθεται μόνο στο Ράμικαμπ και το καθιστά παιχνίδι ανατροπών. Για να αναδιοργανώσετε τα melds με επιτυχία πρέπει να είστε δημιουργικοί και να παρατηρείτε ποια πλακίδια έχουν ήδη απορριφθεί για να γνωρίζετε ποια πλακίδια θα μπορούσαν να προστεθούν στα melds. Κάποιες φορές είναι καλό να περιμένετε πριν συνδυάσετε και αναδιοργανώσετε τα πλακίδια μέχρι να μάθετε για την κατάσταση του αντιπάλου σας, γιατί αυτό ίσως εμποδίσει τον αντίπαλο από το να απορρίψει πλακίδια.

Χρησιμοποιώντας Το Πλακίδιο του Τζόκερ – Μόλις ο παίκτης τοποθετήσει ένα τζόκερ στο τραπέζι, οποιοσδήποτε μπορεί να ανταλλάξει ένα πλακίδιο του χεριού του με το τζόκερ (πρέπει να έχει τη σωστή αξία). Για να εμποδίσετε τους αντιπάλους σας από το να πάρουν το μπαλαντέρ, καλό θα είναι να περιμένετε όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι να το συνδυάσετε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού, γιατί εάν πιαστείτε με μπαλαντέρ στο τέλος του γύρου, θα επιβαρυνθείτε με 30 βαθμούς τιμωρίας.

Αυτές ήταν μερικές υποδείξεις στρατηγικής του Ράμικαμπ που θα σας βοηθήσουν στο παιχνίδι του Ράμικαμπ και θα σας δώσουν ένα σοβαρό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων σε κάθε παρτίδα.