Πώς να παίξετε Τρίπολη

Παίξτε Δωρεάν

Αν και το παιχνίδι της Τρίπολη διαθέτει πολλές παραλλαγές, υπάρχει ένα βασικό μοτίβο πάνω στο οποίο παίζονται όλες. Το παιχνίδι συνδυάζει κανονισμούς από τα εξής τρία παιχνίδια: Κούπες, Πόκερ και Ράμι. Διαβάστε αυτή τη σελίδα για να μάθετε πώς να παίζετε Τρίπολη σε χρόνο μηδέν!

Το παιχνίδι επιτρέπει τη συμμετοχή 2 έως 9 παικτών, και περιλαμβάνει ένα πίνακα, μάρκες και μία τράπουλα 52 φύλλων.

The Pot and Cards

Όλες οι μάρκες μοιράζονται στους παίκτες (ενώ σε μερικές εκδοχές του παιχνιδιού οι παίκτες αγοράζουν τις μάρκες). Στην αρχή κάθε γύρου, οι παίκτες τοποθετούν τις μάρκες τους σε κάθε τμήμα του πίνακα. Έπειτα μοιράζεται όλη η τράπουλα στους παίκτες. Παράλληλα, μοιράζεται και ένα έξτρα χέρι που μπαίνει στην άκρη.

Γύρος 1- Οι Κούπες

Κάθε παίκτης που διαθέτει «φύλλα που πληρώνουν» μπορεί να πάρει μία μάρκα από τα αντίστοιχα τμήματα του πίνακα. Στις κούπες, «φύλλα που πληρώνουν» ονομάζουμε τα φύλλα που φέρουν το χρώμα της κούπας. Όταν ένας παίκτης διαθέτει φύλλο κούπες, μπορεί να πάρει μία μάρκα από το αντίστοιχο τμήμα του πίνακα της Τρίπολη. Εάν όμως ο παίκτης έχει το 8, το 9 ή το 10, θεωρείται ισοπαλία, και οι παίκτες μοιράζουν τις μάρκες μεταξύ τους.

Γύρος 2- Το Πόκερ

Ο επόμενος γύρος είναι αυτός του Πόκερ. Εδώ οι παίκτες διαλέγουν τα 5 καλύτερα φύλλα τους (βλέπετε τους κανόνες ράμι). Ο παίκτης που μοιράζει κανονίζει τα πονταρίσματα των παικτών που επιθυμούν να συνεχίσουν και ανακηρύσσεται ο νικητής. Αυτός ο παίκτης κερδίζει το συνολικό έπαθλο, με εξαίρεση την περίπτωση ισοπαλίας, όπου το ποτ μοιράζεται εξίσου μεταξύ των νικητών.

Γύρος 3- Το Ράμι

Σε αυτό το γύρο οι παίκτες ξαναπαίρνουν τα φύλλα από το γύρο του πόκερ. Ο παίκτης που μοιράζει (μάνα), ανοίγει και κατεβάζει στον πίνακα το μικρότερο σε αξία φύλλο του χεριού του. Όταν ο γύρος ξεκινήσει, ο επόμενος παίκτης καλείται να τοποθετήσει το συνεχόμενο σε αξία φύλλο, δίπλα σε αυτό που κατέβασε η «μάνα», κοκ… Αυτή η διαδικασία ολοκληρώνεται όταν το επόμενο φύλλο δεν υπάρχει (προφανώς βρίσκεται στην στοίβα που πλεονάζει) ή όταν κάποιος τελειώσει τη σειρά κατεβάζοντας άσσο.

Όταν ένα χρώμα έχει ολοκληρωθεί, ο παίκτης που κατέβασε το τελευταίο φύλλο του χρώματος είναι αυτός/η που θα ξεκινήσει το επόμενο χρώμα. Εάν αυτός ο παίκτης δεν διαθέτει φύλλο για να ανοίξει το χρώμα, η σειρά του περνάει στον παίκτη που κάθεται στα αριστερά του.

Ο πρώτος παίκτης που θα κερδίσει όλες τις κινήσεις, κερδίζει τις μάρκες από το αντίστοιχο τμήμα του πίνακα, ενώ οι ηττημένοι του δίνουν από μία μάρκα για τη νίκη του.

Όταν λήξει και αυτός ο γύρος, ξεκινά ένας καινούριος, με διαφορετικό πρόσωπο στη θέση της μάνας και καινούριο μοίρασμα της τράπουλας.

Το παιχνίδι τελειώνει όταν ένας εκ’ των παικτών έχει καταφέρει να μαζέψει όλες τις μάρκες, ή εάν οι παίκτες αποφασίσουν ότι το επιθυμούν.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τα βίντεο – οδηγούς των παιχνιδιών ράμι, να ακολουθήσετε τις απλές οδηγίες, να μάθετε τους όρους της εφαρμογής και να προετοιμαστείτε για τη δράση που σας περιμένει !

Εάν σας αρέσει το παιχνίδι της Τρίπολη και άλλα online παιχνίδια Ράμι, όπως το Κλασσικό Ράμι, το Οκλαχόμα Τζιν, το Κουμ-Καν 51 και το Κουμ-Καν 40, τώρα που ξέρετε πώς να παίξετε Τρίπολη, σας προσκαλούμε να κατεβάσετε το λογισμικό του παιχνιδιού μας εντελώς δωρεάν και να συναντηθείτε με χιλιάδες παίκτες από όλο τον κόσμο που ήδη απολαμβάνουν τα διασκεδαστικά, συναρπαστικά μας παιχνίδια.