Παίξτε Τρίπολη Συνδεδεμένοι

Παίξτε Δωρεάν

Μέλος της μεγάλης οικογένειας των παιχνιδιών Ράμι, η Τρίπολη εφευρέθηκε από τον Στάνλι Χόπκινς το 1932. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που συνδυάζει κανόνες από τα παιχνίδια Κούπες, Πόκερ και Ράμι. Παρόλο που οι παραλλαγές του παιχνιδιού είναι πολλές, όλες οι εκδοχές της online Τρίπολη, βασίζονται στο ίδιο μοτίβο. Για να παίξετε online Τρίπολη, θα χρειαστούν δύο έως εννέα παίκτες, ένας πίνακας, μάρκες και μία τράπουλα 52 φύλλων.

Καταρχήν, όλες οι μάρκες μοιράζονται στους παίκτες, αν και σε κάποιες εκδοχές οι παίκτες ίσως χρειαστεί να τις αγοράσουν. Ύστερα οι παίκτες τοποθετούν τις μάρκες τους σε κάθε τμήμα του πίνακα στην αρχή του κάθε γύρου. Κατόπιν, μοιράζεται όλη η τράπουλα – με εξαίρεση τα μπαλαντέρ. Όλοι οι παίκτες λαμβάνουν φύλλα, ενώ μοιράζεται και ένα επιπλέον χέρι που δεν ανήκει σε κανέναν.

Οι Κούπες (1ος γύρος)

Μία μάρκα μπορεί να αποκτηθεί από κάθε τμήμα του πίνακα από τον παίκτη που έχει « τα φύλλα που πληρώνουν». Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου, τα φύλλα που πληρώνουν θα είναι τα φύλλα που φέρουν επάνω τους το χρώμα της κούπας. Εάν έχετε ένα φύλλο από τις κούπες, μπορείτε να πάρετε μία μάρκα από το τμήμα που αντιστοιχεί στην αξία του φύλλου σας, εκτός εάν έχετε το 8, το 9 ή το 10. Αυτή η περίπτωση θεωρείται ισοπαλία και οι παίκτες μοιράζουν τις μάρκες μεταξύ τους.

Το Πόκερ (2ος γύρος)

Ο επόμενος γύρος είναι αυτός του Πόκερ, και εδώ, οι παίκτες διαλέγουν τα 5 καλύτερα φύλλα τους, σύμφωνα με τους κανόνες ράμι. Ο παίκτης που μοιράζει θα διευθύνει τα πονταρίσματα των παικτών που επιθυμούν να συνεχίσουν και θα ανακηρύξει το νικητή, ο οποίος κερδίζει το συνολικό έπαθλο. Σε περίπτωση όμως ισοπαλίας, το ποτ θα μοιραστεί εξίσου μεταξύ των νικητών.

Το Ράμι (3ος γύρος)

Κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου κάθε παίκτης επιστρέφει τα φύλλα από το γύρο του πόκερ στο αρχικό του χέρι. Ο παίκτης που μοιράζει τότε ανοίγει το χαμηλότερο σε αξία φύλλο του χεριού του και το τοποθετεί στον πίνακα. Ο παίκτης που διαθέτει το επόμενο στη σειρά φύλλο το τοποθετεί δίπλα για να ξεκινήσει το γύρο. Η διαδικασία αυτή διαρκεί ώσπου να μην υπάρχει παίκτης που να διαθέτει το επόμενο φύλλο (πιθανώς βρίσκεται στο έξτρα χέρι, που δεν ανήκει σε κανέναν) ή όταν μία σειρά έχει ολοκληρωθεί με άσσο.

Όταν έχει συμπληρωθεί χρώμα, ξεκινά το επόμενο χρώμα, από τον παίκτη που κατέβασε το τελευταίο φύλλο του προηγούμενου χρώματος. Ωστόσο, εάν αυτός ο παίκτης δεν έχει φύλλο για να ξεκινήσει το επόμενο χρώμα, η σειρά του περνά στον παίκτη που κάθεται στα αριστερά του.

Ο πρώτος παίκτης που θα κερδίσει όλα τα «κόλπα» θα κερδίσει και τις μάρκες από το αντίστοιχο τμήμα του πίνακα, και οι ηττημένοι θα δώσουν στο νικητή μία μάρκα για τη νίκη του. Μόλις τελειώσει και αυτή η παρτίδα, ξεκινά μια καινούρια, επιλέγεται καινούρια «μάνα» και μοιράζεται εκ’ νέου μια τράπουλα. Η Τρίπολη δεν έχει χρονικό όριο, όπως και το online Ράμι. Επομένως το παιχνίδι θα τελειώσει μόνο όταν κάποιος παίκτης καταφέρει να κερδίσει όλες τις μάρκες, ή όταν απλά το αποφασίσουν οι παίκτες.